Любимецът на Иван Костов Славчо Христов продава едни от най-скъпите стаи на морето, установи репортерска проверка на „Филтър“. В луксозния хотел „Адмирал“, който е разположен на първа линия в елитния ни курорт Златни пясъци, стаята за нощувка се продава за 1000 лева на вечер.

Това прави средно по 600 лева на легло, защото хотелът разполага с 618 легла, разположени в единични, двойни стаи и апартаменти. Простата аритметика сочи, че на вечер приходите би трябвало да надхвърлят 370 хиляди лева, а собствениците да правят милион за има – няма три дена.

Това му се казва социализъм в действие. Иван Костов и Славчо Христов са го изградили отдавна с приватизацията на комплекса, коментира пред репортерите бивш служител от туристическия бранш, който помага на оскъдната си пенсия, предлагайки допълнителни услуги за туристи.

Славчо Христов е машина за пари: Любимецът на Иван Костов прави по 370 000 лв. на ден

Всъщност всичко наистина тръгва от приватизацията на Златни пясъци. С тази сделка е свързано името на бившия ресторантьор Славчо Христов, който отдавна е ортак на Иван Костов. Впрочем срещата им е на твърде прозаично място – в ресторанта на Христов, който дори не подозира как идеята да предлага и вегетарианско меню ще промени живота му на 180 градуса и ще го направи приказно богат.

Въпросният ресторант се намира на столичната улица „Черковна“ 87 и е бивш стол. В далечната вече 1995 година лидерът на опозиционния СДС Иван Костов минава през ресторанта, хапва и това е достатъчно, за да се влюби в заведението. Както се казва, любовта на мнозина мъже минава през стомашно-чревния тракт.

Източник: narod.bg