Истинска революция в грижата за кожата предизвика козметичната линия SkinTra още с появата си на българския пазар. Макар брандът да е отскоро у нас, той стана фаворит на всяка дама, която държи на високото качество, натурален състав и атрактивна цена. 

 

С фокус върху задоволяването на специфични нужди, линията предлага перфектно формулирани продукти, които осигуряват гарантирани резултати. 

 

Минималистичните композиции на SkinTra са безкрайно ефективни – разработени в сътрудничество с химици и козметолози, техните рецептури залагат на изчистени съставки. Снабдени с концентрирани активни вещества, те осигуряват интензивна грижа за кожата. 

Многофункционалната природа на SkinTra позволява на един продукт да замени няколко други, спестявайки време и средства. Висококачествените продукти са подходящи за всяка възраст и винаги са фокусирани върху конкретни кожни проблеми с многопосочно действие. Продуктите наистина са подходящи за всеки тип кожа, дори за хора със специфични проблеми, ето защо в състава им няма етерични масла или добавени аромати.

 

Истинското предимство на SkinTra е високата концентрация на активни съставки, които ласкаят кожата и благоприятстват нейната трансформация. Другата приятна изненада, която поднася брандът, е атрактивната цена на продуктите, 

 

Козметиката на SkinTra е обособена в 3 линии, всяка от които е обозначена с различен цвят на етикета и третира специфична група проблеми:

Black label е серията с най-активни формули, предназначена за ефективни и бързи резултати. Pink label е нежна и деликатна козметика с богати съставки, а White label е базовата линия на бранда.

 

Сред водещите продукти на бранда, предизвикали истински фурор на българския пазар е 10-минутният киселинен пилинг, който може да се използва дори през лятото без да предизвика фоточувствителност. Серумът с 0,3% ретинол е с висока концентрация, лек състав и може да се прилага под очите!

Продуктът е офталмологично тестван. Серумът с 20% витамин С и ферулинова киселина пък озарява кожата и й придава блясък и свежест. Ревитализиращият серум на бранда съдържа 30% GFF, който е страничен продукт от процеса на ферментация на дрожди със силен антиоксидантен ефект. Освен това в състава му е и производният на азелаиновата киселина - азелоглицин 10%, който изсветлява тена на кожата и има антибактериални свойства. Линията включва още киселинен тоник, както и подхранващ тоник с пробиотици.  Пробиотичните съставки пък са част от композицията на подхранващия и на хидратиращия крем, които определено нямат аналог на българския и европейски пазар.