Бившият зам.-министър на Министерство на вътрешните работи в кабинета „ Орешарски “ Йордан Кирилов Грамов, в този момент прокурор, се ревизира за чадър над дедесаря Антон Проданов – Шушляка, гравитиращ в най-близкия кръг на… Корнелия Нинова.

За скандалните обвързаности сигнализира запознат от „Позитано “ 20, наясно със скритите ходове на несменяемата лидерка на Българска социалистическа партия.

Факт е, че инспекция на Върховната касационна прокуратура (ВКП) е открила пропуски в работата на двама от наблюдаващите прокурори по досъдебно произвеждане за проведена незаконна група за данъчни закононарушения. Вече са сезирани техните административни ръководители за преценка с оглед пълномощията по реда на Закона за правосъдната власт, написа прокурор Иванка Трифонова от ВКП в отговор на подаден на 29 май тази година сигнал.

Става дума за инспекция от отдел „ Административен “, направление „ Инспекторат “ на ВКП по отношение на работата по досъдебно произвеждане от 2019 година по разказа на СО-СП, кореспонденция от 2018 година по разказа на СП, след това заведено като досъдебно произвеждане №205/2022 година по разказа на СГП.

СКАНДАЛНО: Бивш зам.-министър смачка разследване срещу дедесаря Антон Проданов – Шушляка, близък на… Корнелия

Антон Проданов – Шушляка е считан за рисково непосредствен до Корнелия

Поводът е, че към този момент пет години досъдебното произвеждане против Данък добавена стойност измамника Шушляка, прочут и като Тони Анцуга, не е завършило и материалите по него не са импортирани в съда. Затова и съществуват подозрения, че делото стои „ на трупчета “ и по него съзнателно не се работи.

Единият от наблюдаващите прокурори по преписката, която след закриването на Специализираната прокуратура се води от Софийската градска прокуратура, е точно Йордан Кирилов Грамов. През 2013 година той бе назначен от премиера Пламен Орешарски за заместник-министър на вътрешните работи.

В същото време изпеченият шарлатанин Антон Проданов, чиято ОПГ прокуратурата необичайно подценява, обявява изключителна непосредственост с лидерката на Българска социалистическа партия, която разчита на него за медийното застраховане на акцията за локалните избори на 29 октомври.

Източници вътре от Столетницата са безапелационни, че точно близостта на Шушляка до Корнелия е повода за бездействието на прокуратурата.

Източник: narod.bg