Едно от най-известните деца на Мартин Божанов-Нотариуса, дъщеря му Мария, криела битие на проститутка и сводница. Придобилата печална медийна слава покрай убийството на баща си г-ца Божанова от половин година гастролира по телевизиите, надянала маската на “многострадална Геновева” и нищо във визията и поведението й не издава с какви точно занимания запълва свободното си от трудова дейност време, както и банковата си сметка. Макар зрителите да я приемат като скърбяща дъщеря, мъжете, опитали от сладостите й, имали малко по-друга представа за нея. Поне онези, които са си плащали за пълна програма. Което пък обяснява странно високия за сираче стандарт, демонстриран от “принцесата на мама и татко”, както самата Мария се представя в социалните мрежи.

 

Колкото и невероятно да звучи всичко, казано до тук, за него научаваме от сигнал до депутат, член на временната парламентарна комисия за разкриване на натиска, който Пепи Еврото и Божанов са оказвали върху съдебната система. Редакцията ни се сдоби с копие от документа, който вече най-вероятно бил входиран в деловодството на НС, а депутатите се гласели да го нищят през есенната парламентарна сесия. Разкритията били придружени с меко казано смущаващи снимки на палавата наследница и “съдружничките” й, които представяме на вниманието Ви.

Авторите на писмото се позовават на прокурорска преписка номер 20116/22, според която през 2022 г., когато съдебният лобист все още е жив и вършее в съда и прокуратурата, ГДБОП хваща дъщеря му и още две момичета - Любомира Михайлова и Леорета Авни Ашани-Трайковска, почти на калъп с клиенти. До реализацията се стига след жалба на други млади дами, принуждавани да продават телата си на богати мъже от Мария Божанова и дружките й. Като истински професионалистки, госпожиците се подвизавали с “артистични” псевдоними. Мария ползвала никнейм “Мия”, а колежката й ходела по адреси като “Божидара”, твърдят подателите на сигнала.

 

Докато Марто разнасял куфарчета с пари между политици и магистрати, щерка му била намерила алтернативен подход да припечелва, предоставяйки почти невръстното си тяло на платежоспособни извратеняци. Явно наследила предприемчивия дух на баща си, тя решила да завърти по-крупен бизнес от тънкия занаят, ангажирайки двете си аверки Любомира и Леорета. Когато “предприятието” се разраснало, оправната госпожица започнала да склонява и други свои посестрими да тръгнат по наклонената плоскост, осигурявайки им клиенти с тлъсти портфейли и прибирайки парсата. Така на крехките 25 години, родената и израснала в Люлин “Мия” можела да се радва на забележителни материални екстри и впечатляващ гардероб.

 

За параван на срамотиите й служела основаната по-рано от нея фирма  „Мия-Ан Груп" ЕООД, където като предмет на дейност били посочени не по-малко екзотичните дейности: “учебно възпитателна дейност и образователни курсове, организиране и провеждане на курсове за обучение и подготовка в сферата на традиционното и нетрадиционното образование, почасово гледане на деца, почасова занималня, организиране на летни програми и събития, организиране и провеждане на езикови, хореографски, музикални,

спортно-занимателни

и извънучилищни дейности, спортни и туристически дейности, организиране на тържества и други развлекателни мероприятия”. Така щерката на Нотариуса имала легален повод да набира свежа плът, под претекст, че организира обучения и промоции.

 

Прът в колелата на “бизнеса” сложили няколко от ангажираните пеперудки, които подали жалба в полицията, че са били заплашвани от Мария Божанова и принуждавани да продават телата си, пише още в сигнала до парламентарната комисия.

 

Научавайки за проблемите на дъщеря си с правосъдието, Мартин Божанов решил, макар и с огромно закъснение, да влезе в ролята си на родител, измъквайки малката пачавра от хватката на Софийска градска прокуратура. Дали срещу тлъст рушвет, или в типичния си стил - чрез заплахи и изнудване на прокурори, от ръководител на ОПГ Мария става свидетел и то защитен, ангажирайки се да пропее срещу съдружничките си – сутеньорки.

 

Делото се очаквало да влезе в съда до края на тази година, но г-ца Божанова нямало да седне на подсъдимата скамейка, т.к. вездесъщият й татко очевидно я пази все още, макар и от отвъдното.

 

Доколко писмото, изпратено на вниманието на народните представители, почива на реални факти и обстоятелства, или е пореден опит за разчистване на сметки в съда и прокуратурата, ще разберем през есенната парламентарна сесия, когато временната комисия за “Пепи Еврото и Нотариуса” ще проведе поредното си заседание, разглеждайки меко казано скандалния сигнал.

Източник: crimesbg.com