Голям скандал гръмна в сферата на културата. Националният фонд Култура се оказва, че с парите на данъкоплатците финансира разкрепостени и развратни секс партита на травестити. Едва ли това може да бъде категоризирано, като полезно за културата на България…

За случващото се бе сигнализирано от творци, които използваха трибуната на социалните мрежи, за да информират, че НФК е отпуснал над 77 хиляди лева на фондацията „Сингъл степ“, която организира партита с т.нар драг кралици, където хомосексуални мъже, травестити и транс се превъплъщават в женски образи, за да забавляват присъстващите.

Скандал: Травестити смучат 77 хиляди от Фонд "Култура"

Рекламата на едно от партита гласи, че в най-женският месец традицията повелява да се изпрати зимата с разгорещено парти с Kinky Dringo 18+, както и че най-духовитото събитие ще се проведе последната неделя на месец март в The Steps.

Организаторите на „партито“ не пропускат да информират, че то е организирано с помощта на Националния фонд Култура, а по-точно по неговата „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“. Принципал на фонда е Министерството на културата.

Това не е единственото финансиране на фонда, което предизвиква остри обществени. Неотдавна държавният културен фонд финансира с 10 хиляди лева проект, според който трябваше да се пресъздадат картини на Владимир Димитров-Майстора, но в тях основния акцент да са транссексуални модели.

Източник: lupa.bg