Активист на “Промяната” или скрита лимонка на президентството в ММС е арестуваният вчера скандален чиновник Иван Иванов, прибрал над 62 хил. лв. подкуп от шефа на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид? Отговор на този въпрос тепърва ще се търси.

 

Припомняме, че той е син на олимпийския шампион по вдигане на тежести Иван Иванов и носи същото като неговото име. Разхайтеният от бащината слава държавен служител поискал сумата от президента на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид, съобщиха от прокуратурата.

 

Скандал! Подкупният чиновник от спортното министерство - душманин на Руди Гела и неблагодарник. Мъжът на Жасмин Маджид върна баща му начело в щангите

Заловеният с подкуп Иван Иванов (в кръгчето) на юбилея на баща си

"Срещу тези пари щели да му осигурят 1,2 милиона лева за организиране на европейско първенство догодина и да не бъдат спирани в бъдеще финансирания на съответната федерация", съобщи заместник градският прокурор на София Христо Кръстев. Парите били белязани, а служителят е задържан в сградата на булевард "Васил Левски". Синът на големия щангист работил като експерт в Дирекция "Финансиране" на спортното министерство. Разследването започнало след като шефът на федерацията Ариф Маджид се оплакал официално в Антикорупционната комисия, че му искат подкуп, допълниха от държавното обвинение.

 

Вътрешни хора в спортните среди се гневят, че освен корумпе, Иванов-младши бил голям неблагодарник. Не друг, а именно Ариф Маджид върна баща му - легендарният щангист Иван Иванов за треньор на националния тим след като беше позорно изгонен от предшественика на Маджид – Неделчо Колев. Това стана с решение на УС на федерацията по вдигане на тежести (БФВТ), който на 8 април т.г. гласува треньорския състав за европейското първенство в Ереван от 15 до 23 април. Припомняме, че България ще домакинства на европейското първенство по вдигане на тежести през 2024 г. – от 12 до 20 февруари в “Арена София”. Шампионатът е и олимпийска квалификация за Игрите в Париж.

Скандал! Подкупният чиновник от спортното министерство - душманин на Руди Гела и неблагодарник. Мъжът на Жасмин Маджид върна баща му начело в щангите - Снимка 2

Президентът на федерацията по щанги с бащата на заловения с подкуп Иван Иванов

На 3 август 2022 г., заловеният с подкуп Иван Иванов-младши пише скандален статус във Фейсбук, където нарича прясно сваления от поста спортен министър Радостин Василев некадърник и вреден за спорта в България. По същото време Руди Гела напусна скоропостижно ИТН и се вля в редиците на “Продължаваме промяната”, на фона на скандал как заплашвал и притискал няколко от депутатките на Слави да подкрепят тогавашния премиер Кирил Петков.

 

Запознати с нечистоплътния нрав на Иванов-младши споделят, че той е тръгнал да плюе бившия си шеф Василев за да се подмаже на президентството и на служебния кабинет, назначен по онова време. Дали всъщност сина на легендарния щангист не е президентска лимонка в ММС, или чевръсто се е преориентирал към “Промяната” и нейния спортен министър Димитър Илиев, предстои да разберем. Факт е, че все още Илиев не е обелил дума по казуса, въпреки че цялата спортна общност настоява политическото ръководство да даде обяснение за грозния корупционен скандал.

Източник: crimesbg.com