Въпросите относно посещението на президента на Украйна Володимир Зеленски в София – кой го покани и кои са разходите, от кой бюджета са покрити те, въпреки, че той е на дефицит и с дългове за милиарди и кой одобри изпразването на военновременния запас постави Ивайло Дражев, бизнесмен и председател на "Моя страна България“.

СКАНДАЛ: Оборудването на АЕЦ Белене е изнесено, уведомена е ДАНС (ДОКУМЕНТ)

Въпросите са поставени в нажежена политическа обстановка, когато се разменят взаимни обвинения за изпразнените военни складове и за посещението на президента на Украйна у нас.

Той смята, че отслабването на българската армия под давлението на НАТО и американското посолство не е случайно, а е планувано и е започнато от 2005-та година. Целта на това е Източният блок на НАТО да е слаб и да го използват за военни бази и площадки.

Той настоява Румен Радев да наложи вето и на 2-те решения – за военновременния запас и за реакторите на АЕЦ Белене. Дражев потвърди, че е сигнализирал ДАНС и ВКП, че не малка част от оборудването на АЕЦ-а е изчезнало в неизвестна посока, а парламентът опитва да го прикрие.

СКАНДАЛ: Оборудването на АЕЦ Белене е изнесено, уведомена е ДАНС (ДОКУМЕНТ) - Снимка 2

Ивайло Дражев обвини не малко обществени личности в „соросиди“ и слуги – бенефициенти на грантове Денков и Габриел, доносниците Сашо, Ивайло, явочникът Огнян, внукът на ДС Терзиев и други. Той нападна и журналист от БТВ за слугинско поведение към Денков и Габриел.

Източник: pik.bg