Убиецът на Иво Пилето, който издъхна в кома след побой, е синът на вносителя на Philipp Plein за България Любен Попов. Това издадоха наши източници от “6-ти септември”.

Преди дни СДВР разпространи ужасяващ запис от видеокамера, показващ как на 26 януари т.г., здравеняк слиза от джипа си и посред бял ден убива с голи ръце ъндърграунд легендата, на столичния бул. “Черни връх”. Екзекуцията става след нанесен удар, при който бандитът пада по гръб на земята и в следствие на нокаута изпада в кома, а месец по-късно умира в болницата.

 

От кадрите не става ясно какво е подпалила искрата на юмручната саморазправа между Любен Попов и Иво Чобанов - Пилето, най вероятно двамата са претърпели леко ПТП минути по-рано и са спрели да се разберат “като мъже”. Друга версия издава, че двамата имали стари сметки за уреждане и невинното ожулване на двете коли е нагнетило напрежението.

 

Онова, което полицията спестява на този етап е самоличността на убиеца. От видеото, което МВР разпространи, обаче ясно се вижда, че джипът е притежание на Попов-младши, с него той редовно бръмчи по столичните булеварди с мръсна газ, всявайки ужас у шофьори и пешеходци. Изобщо 21-годишният богаташ и преди се е проявявал като пътен хулиган и побойник

 

Синът на собственика на бутиците за дрехи Scandal и представител на марката Philipp Plein Валери Попов участвал в гонка между спортни коли в близост до МОЛ Парадайз, която приключва със свирепа катастрофа недалеч от лобното място на журналиста Милен Цветков. Инцидентът се случва през март 2022 г. 19-годишният тогава Любен  се надбягва със своя скъпарски Нисан ГТР с мощен автомобил МакЛарън, когато връхлита с колата си върху автомобил от марката “Волво”. Зверското меле по чудо се разминава без жертви. Вместо да се извини, Петров налита на бой на пострадалия Сергей Билярски.

 

Дошлите на място полицаи дори не арестуват Любен. Причината - неговият баща Валери Попов е крупен бизнесмен, спонсор на десетки прояви Столична община и също…познайник на полицията.

 

Валери Попов е съдружник и близък приятел с осъдения за наркотрафик Гълъбин Боевски. Попов, заедно със съпругата си и още пет лица, бяха подсъдими като участници в ОПГ за сводничество, което прикривали чрез стопанисването на стриптийз бар “Скандал” в столичния хотел “Шератон”. Макар да беше оправдани от закрития вече Специализиран съд, Валери Попов не се радва на безоблачни дни.

 

Неговият бизнес в последните години западна, а безотговорното поведение на сина му доведе дотам, че по нелеп начин разглезеният му син рискува да опропасти бъдещето си.

Въпреки че се предаде сам в полицията и бе оставен без мярка за неотклонение, Любен Петров е изправен пред угрозата от това да прекара следващите от 3 до 12 години зад решетките, ако вината му бъде доказана.

 

Освен че е запечатан на видеокамери, инцидентът между Попов и Чобанов е видян от множество свидетели, чиито разпити по-скоро клонят към това Любен Попов да получи осъдителна присъда, ако делото разбира се стигне до съд. Валери Попов взима всички мерки това да не се случи, което може да се заключи и от обстоятелството, че Любен Попов бе освободен без мярка за неотклонение след само 24 часа престой в СДВР.

Източник: crimesbg.com