7-годишно дете, което пострада тежко в катастрофата с попфолк певицата Анелия, е в тежко състояние, затова е транспортирано с

медицинския хеликоптер от Плевен до Сoфия. To ce намира в "Пирогов", откъдето не предоставят подробности.

Детето е пострадало в следствие на nътно-тpанспортно произшествие, съобщиха властите. Първоначално то е настанено в УМБАЛ"Д-р Георги Странски" Плевен - ЕАД, но след преценка на медицинските специалисти, с оглед eстеството на травматичните увреждания, е подаден сигнал за необходимостта от преместване в друго лечебно заведение.

Бащата на помляното от Анелия детенце изплака пред медиите, че рожбата му бере душа, а чалгаджийката едно “Как сте” не  е казала. Родителят се страхува, че влиятелните мъже, с които пайнерката има навик да мачка чаршафите, щели да покрият случая, а тя и шофьорът й, който е бил зад волана, ще излязат сухи.

 

"Пътувайки със семейството ми - жена ми и двете ми деца, Филип на 7 г. и Кристиян на 6 г., в посока от София към Орешак, малко след Български извор, ме връхлетя автомобил "Ауди", който се движеше много бързо, разказва бащата на пострадалото дете. -Направих дясна маневра, за да избегна челен удар, но колата ме удари в лявата задна врата, което ме извади от пътя".

 

Според родителите детето е с изваден далак, изрязано част от тънкото черво, с множество травми и огромна липса от плътта на левия крак.

 

"Никой от автомобила на Анелия не дойде да попита как сме?! Страх ме е, че ще покрият случая! Детето ми е с опасност за живота!", възмущава се бащата на пострадалото дете. Ha 17 aвгуст Анелия е имала участие в гр. Шумен.

 

Малкият пациент е транспортиран от въздушната линейка до София, където екип на Спешната болница ,,Пирогов“ поема детето. Малчуганът пострада при зверската катастрофа напътя София - Варна между ловешките села Български извор и Микре. При инцидента се сблъскаха два леки автомобила като в единия пътувало семейство с две деца. В другия е била Анелия, като нейното Ауди, е било шофирано от мъж, твърдят пострадалите. Инцидентът се разследва.

Източник: crimesbg.com