Младият сириец Йосиф, арестуван за мелето, при което загина таксиджията Христо Йорданов, е фризьор с хомосексуални наклонности. 

Това разкриват негови клиенти от салона му в столичния център. 

Според тях Иззе открито демонстрирал своя г*й уклон и може това да стои в дъното на скандала с покойния бакшиш.

"Йоско е кльощаво момче, около 60-ина килограма, с типични нежни маниери. Вероятно онзи го е препсувал и го е нарекъл "пед*раст" и така се е стигнало до боя в събота вечерта", коментира клиент на сириеца.

Иначе момичето, при което Йосиф се е возил, е негова платонична, а не интимна приятелка, както се предполагаше в началото. Въпреки скромното си телосложение и липсата на склонност към насилие, фризьорът бил много устат и не позволявал на никого да се гаври с арабския му произход или с наклонностите му.

След инцидента, при който таксиджията предаде Богу дух, Йосиф Иззе беше откаран в "Пирогов", тъй като той също пострада при сбиването.
Протести и блокади до късно в неделя имаше на няколко столични кръстовища. Близки и познати на загиналия таксиметров шофьор в София излязоха с искане за справедлив процес за смъртта на Йорданов.

Братът на жертвата пък настоява сириецът да лежи до живот в затвора. 
Според експертизата на съдебните медици не боят е причинил смъртта на 33-годишния Христо Йорданов. Таксиметровият шофьор е получил инфаркт, докато е траяла свадата. Оказало се, че има двойно уголемено сърце и преживян инфаркт неотдавна.
Източник: Уикенд
 

Сириецът Йосиф – хомосексуалистът, когото арестуваха за смъртта на таксиджията