В нощта в неделя срещу понеделник времето беше ясно. Началото на седмицата започва със слаб вятър, като в Югоизточна България и в районите около Черно море той ще бъде умерен и ще духа от североизток.

Синоптици от НИМХ: Радвайте се на слънцето в понеделник, че после... КАРТИ

За днес се очаква основно слънчево време. Вятърът ще бъде умерен, но в югоизточните части на страната, временно, ще се усили от изток-североизток. Максималните температури ще се движат между 28° и 33°, с изключение на София, където ще бъде около приятните 28°, според информацията от Националния институт по метеорология и хидрология.

Синоптици от НИМХ: Радвайте се на слънцето в понеделник, че после... КАРТИ - Снимка 2

През нощта срещу вторник облачността над Източна България ще се увеличи и в някои места ще има превалявания. През вторник и сряда преваляванията ще се разпрострат на повече области в страната.

Атмосферното налягане ще остане над средните стойности за този месец.

Синоптици от НИМХ: Радвайте се на слънцето в понеделник, че после... КАРТИ - Снимка 3

В планините основно ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде умерен от изток. Температурата на височина 1200 метра ще бъде около 23°, докато на 2000 метра - около 14°, времето остава подходящо за планински туризъм.

За Черноморието ни прогнозата е за слънчево време. Вятърът ще бъде умерен, с временни усилвания на североизточния вятър в южните райони. Максималните температури ще се движат между 25° и 29°. Температурата на морската вода ще се задържи между 23° и 25°. Вълнението на морето ще се увеличи до 3-4 бала.

Източник: blitz.bg