Наследникът на президента Румен Радев - Георги, се настани в самостоятелно жилище в София, отказа да е студент в чужбина

Негови съученици разкриват, че тази есен 18-годишния наследник на държавния глава се е нанесъл в малко, но уютно жилище от около 80 кв. м. в столичния квартал „Гео Милев“. 

Апартаментът на Георги Радев все още не е напълно обзаведен, но вече е обитаван от знатния тийнейджър. Жилището на Радев-младши се помещава на 3-ия етаж в нова кооперация, построена само преди няколко години. 
Синът на Румен Радев разполага и с подземен гараж с топла връзка, където паркира лъскавото „Ауди“, подарък от баща му по случай успешно завършеното средно образование тази пролет. На 24 май т.г. Георги Радев беше абитуриент, след като завърши с отличие 12-и клас в столичното 138-о училище „Проф. Васил Златарски“.

В непосредствена близост до първия самостоятелен дом на президентския син е „старият“ семеен апартамент на Румен Радев от първия му брак с банкерката Гинка Кесякова. Жилището от 143 кв. м. в „Гео Милев“ беше купено от президента през далечната 2010 г. срещу сумата от 168 837 лв. Впоследствие Румен Радев се разведе с първата си съпруга, за да се ожени за Десислава Радева, а при раздялата прехвърли целия имот на Гинка Кесякова. Децата на Румен Радев от първия му брак – Георги и Дарина, също обитаваха апартамента, купен от родителите им преди развода. 
Съседи на бившата съпруга на президента твърдят, че голямата му дъщеря Дарина, която е 4-ти курс студентка в НАТФИЗ, все още живее заедно с майка си, но че и тя планира да се изнесе в самостоятелно жилище съвсем скоро.
Засега остава загадка дали президентът Румен Радев е купил апартамента на сина си, или жилището на Георги е взето със средства на майка му. Яснота по този въпрос ще има най-рано следващата пролет, когато държавния глава подаде годишната си данъчна декларация. 
Според брокери на недвижимо имущество, при средна цена от около 1 700 евро за квадратен метър жилищна площ в „Гео Милев“, родителите на Георги Радев са платили приблизително 150 000 евро за апартамента и гаража.

Заплатата на Румен Радев като държавен глава е 12 000 лева, а според запознати бившата му съпруга Гинка Кесякова също прибира сходно възнаграждение, но в частния банков сектор.
След като тази пролет Георги завърши средното си образование, мнозина негови приятели очакваха той да продължи обучението си в чужбина, или да стартира професионална кариера като футболист. Радев-младши обаче е отложил студентството поне с година, като дори не е кандидатствал за прием в нито един престижен университет. Негови познати твърдят, че Георги ще държи кандидат студентски изпити следващото лято, но в България, тъй като следването извън страната никак не било по вкуса му.
Президентският наследник изненадващо преустанови и футболната си кариера, след като напусна юношеския тим на ЦСКА – старша възраст преди няколко месеца. В спортните среди се мълви, че пред Георги имало вариант да подпише договор с втородивизионен футболен тим, а кметът на Перник Станислав Владимиров предложил да го вземе в „Миньор“ (Перник), но младежът предпочел да окачи рано-рано бутонките на пирона. 

Георги гони топката от предучилищна възраст, а през лятото на 2018 г. дори беше пред подписване на договор с испанския „Валенсия“ и изкара двуседмични летни проби на Иберийския полуостров. Преди година и половина младежът се присъедини към ЦСКА – старша възраст, но изкара само няколко месеца в Борисовата градина. Разправят, че Георги сам се махнал от „червените“, тъй като се обидил на подмятанията на някои свои съотборници, че баща му лично го уредил в ЦСКА покрай близостта му с Гриша Ганчев.
Макар и описван от приятелите си като отговорен и здраво стъпил на земята млад човек, президентският наследник Георги има черни точки в медийното си досие. През 2017 г. той беше обвинен от свой съученик от 38-о училище, където учеше тогава, че е участвал в побой над него. Георги, заедно с още трима-четирима хулигани, малтретирали съученика си Александър Тамаглитски в класната стая по време на голямото междучасие. Случаят обаче бе покрит от директора на училището, а на следващата година Георги се премести да учи в 138-о училище „Проф. Васил Златарски“. Миналата пролет пък Георги се забърка в пикантен скандал заради присъствие на забранен ученически купон, завършил в 4-то РПУ в София. 
Тогава граждани се обадиха на тел. 112, за да сигнализират, че тълпа младежи празнува шумно в частен апартамент, а купонджиите замерят с чаши и бутилки минувачите на улицата. 

Впоследствие се оказа, че сред 14-те празнуващи е бил и синът на президента Георги Радев. Държавния глава също се включи в скандала, защитавайки сина си и опровергавайки информацията, че наследникът му е арестуван заради нарушаване на забраната за многолюдни събирания заради Ковид пандемията. На следващия ден Георги беше извикан с майка си Гинка Кесякова в 4-то РПУ, за да бъде разпитан за инцидента от инспекторката от Детска педагогическа стая Красимира Линдарева. Заради изцепката на Георги Радев неговия баща получи куп критики, че е оставил наследника си да си развява коня, вместо да му „свие сармите“.
Източник: Уикенд 

Синът на Румен Радев – новодомец