Семейството на кубинския танцьор и хореограф Алфредо Торес  бе сполетяно от жестока трагедия. Синът му Шон, който шампион по бокс и е част от националния отбор на България, сложи край на живота си.

 

Според първоначалната версия, причината да се стигне дотам, е момиче. Мълвата носи, че връзката им била много бурна и нерядко била накъсвана от неразбирателства.

 

Младият Шон стигнал до фаталното решение след поредното такова. Той обаче не споделил с никого терзанията си, преди да скочи от 8-я етаж на блока, в който се намира апартамента им в столичния квартал „Младост“.

 

Синът на Алфредо Торес се е самоубил едва на 20 години заради любовна драма

Случката се разиграла в ранните сутрешни часове на 26 юни, а пристигналият на място екип на Спешна помощ го откарал в болница. Младежът издъхнал в Интензивното отделение малко по-късно, тъй като нараняванията му били несъвместими с живота.

 

Научавайки трагичната вест, девойката изпаднала в шок и била настанена в лечебно заведение. Никой от близките му не може да повярва, че Шон е бил способен на такава крайна мярка.

 

Младият боксьор е взел решението да сложи край на живота си заради приятелката си, която преди да се случи инцидентът му съобщила, че се разделят. Шон очевидно не приел лесно решението й и след това дошъл момента със самоубийството му - хвърля се от 8-ия етаж на жилищния блок, в който живеел. Не се знае дали по време на инцидента е бил сам или с него е била любимата му. Но ако е била до него, вероятно е нямало да се стигне до този трагичен момент, коментират негови близки.

 

Самият Алфредо научил трагичната новина в Свети Влас, където участва в забавна програма на едно от вариететата.

В профила си в социалната мрежа Фейсбук, той написа: „Почивай в мир, сине мой, ще се видим в рая“.

 

За майката на Шон – Гена, която гледа и трите му сестри, трагедията е огромна. Приятели са организирали дарителска сметка, за да помогнат на почернената фамилия.

Сред първите реагирали бе и боксовият клуб ЦСКА, където тренираше при Михаил Таков и Александър Александров.

 

Макар и с кубински корени, Шон Торес е роден в България. Определяха го като една от надеждите на бокса ни. Дядо му Пабло Торес Валдес е бил треньор на най-големите кубински времето става боксьори начело с трикратните олимпийски шампиони Феликс Савон и Теофило Стивънсън. Шон стана два пъти национален първенец у нас, а миналата година влезе в състава на България за турнира „Странджата“. Боксирал се е под българско знаме на европейското за юноши в Будва през 2020 г.

 

Баща му Алфредо Торес пристига в България в началото на новия век с латино балета „Хавана Тропикана“ за участие във вариететно шоу. Уж на гурбет само за 6 месеца, но остава у нас до ден днешен. В родината си вече е бил известен, знаел се е лично с кубинския лидер Фидел Кастро. И Алфредо, подобно на своите наследници е със смесен произход.

Майка му е ливанка и живее в Маями покрай останалите му пет братя и сестри.

 

С времето става популярен и у нас, след като участва в различни телевизионни риалитита за танци и латино музика. Кубинецът успява да спечели публиката с горещата си кръв и артистичните  си умения. Като жури по хореография застава редом с наши знаменитости като Нешка Робева. Стига дори до участия в театрални постановки, една от които на Теди Москов.

 

По него се захласват и във фолка, където в един период модерни бяха и латино ритмите. Преди голямата слава обаче, в столичния хотел, където отначало изнася представления с популярната „Хавана Тропикана”, окото на шоколадовия танцьор хваща барманката. Гена. По-късно тя става негова съпруга и му ражда четирима наследници. Първият от тях е именно Шон Торес. В семейството си мислят, че той ще тръгне по стъпките на татко си.

 

В началото наистина изглежда така - като Шон се запалва по латино музиката и танците. Освен това свири на пиано. С времето обаче всякакви артистични пориви отстъпват на боксовите ръкавици и спортния дух на дядо му.

 

В последните години около семейство Торес вървяха упорити слухове, че се е разпаднало.  Още повече че Алфредо не изглежда като мъж за една жена. Има още две деца от друга съпруга, че и внуци. На кубинеца му приписваха не една и две любовници, най-вече партньорката в танците Жоржета Илиева. Твърдеше се, че хлътнал и по актрисата Елен Колева по време на някогашното танцувално риалити „Денсинг Старс”. От друга любовна афера пък му приписаха извънбрачно дете. Пламенният танцьор обаче извади железни нерви и не обели дума вероятно за да не пострадат най-близките му, независимо каква е истината.

Източник: Уикенд