Платеният отпуск по майчинство на Николета Маданска изтече точно три дни преди Нова година. Малкият й син стана на две годинки, което означава, че Маданска в най-скоро време ще трябва да се завърне на работното си място. Въпрос с повишена трудност е обаче дали ще се върне на предишното си работно място в bTV или ще предпочете друго.

 

Тя слезе от екран преди малко повече от три години, когато бе бременна с първия си син от Венелин Петков. По онова време той й бе шеф в медията и партньор в живота, но по-късно пътищата им се разделиха, а и bTV му духнаха под опашката.

 

Платеният отпуск по майчинство на Маданска се удължи, тъй като първият им син се роди през ноември 2020 г., а вторият – през декември 2021 г. Той обаче изтече на 29 декември с втория рожден ден на малкия й наследник. Николета има право и на още една година отпуск по майчинство, но той вече ще е неплатен, ако реши да се възползва.

 

Ще се върне ли Николета Маданска в Би Ти Ви?

Ако има кой да я издържа, не е изключено да си остане у дома, за да продължи да гледа децата. Маданска и досега не е разчитала кой знае колко на парите от майчинството си, които са символични. По всяка вероятност за отглеждането на наследниците им, е помагал и Петков, макар двамата с Николета да са разделени. Другите възможни източници на финансова помощ, са родителите й, при които тя се върна да живее, след като се разделиха с Петков.

 

Допреди раздялата им, бе почти сигурно, че Маданска няма да се върне на работа в bTV след края на майчинството й, заради уволнението на Петков, което дойде като гръм от ясно небе, след като стана баща. Никой не очакваше, че тя ще продължи да работи в медията след така стеклите се обстоятелства. По закон са длъжни да я държат на работа, докато малкото й дете навърши 3 години, но не са длъжни да й осигурят същата заплата, каквато е получавала преди раждането, нито пък да й осигурят същата позиция – на водеща.

 

Може да я тикнат в девета глуха зад кадър, както и да намалят заплатата й. Едва ли медията ще й създава умишлено проблеми след напускането на Петков, но въпросът е дали тя ще иска да работи отново там. Мълвата носи, че преди да излезе в майчинство е била в лоши отношения с колегите си и на работното й място я крепяла само връзката й с Петков. Възможно е обаче характерът й да е омекнал, след като стана майка.

Източник: Уикенд