Шокиращо: Стивън Кинг ругае българския писател Илиян Кузманов!

Автор: Светла Влашкова

Стивън Кинг побесня, след като бе изхвърлен от класация в Англия от българския писател Илиян Кузманов.  В Туитър, той се нахвърли върху родния Шекспир, но бързо изстина, все пак става въпрос за литературна класация и 10 000 души бяха дали гласа си за българина. Миналата година по същия начин няколко писатели от САЩ и Англия се нахвърлиха настървено върху нашия човек, след като оглави класацията на FilmDaily за най-сексапилен писател в света за 2021 година. Някои го приеха по-благородно, но един който бе на първо място по продажби отправи обвинения, че класацията е нагласена и заподозря заговор.

Но ние ще се опитаме да отговорим на въпроса на  Стивън Кинг „Кой по дяволите е Илиян Кузманов?"

 

Илиян Кузманов е първия в историята български писател влезнал в Топ 20 по продажби на най- големия в света книжен магазин Амазон. Комерсиално постижение, което му навлича омразата и на родните изискани интелектуалци. Все пак и произхода му е обикновен, селски и той не го крие, а напротив показва го с гордост. Цялото семейство на Илиян е от село Калугерово, той израства в крайните квартали на Пазарджик, направо в махалата. Но в Калугерово на кметството е сложена паметна плоча на прадядо му, който е виден възрожденец и търговец от стари времена. Семейство, на което комунистическия режим национализира всичките богатства. Илиян Кузманов, работи в България още от 12 годишна възраст, както разкриват БТВ и НОВА в предаване за него. Подвизава се по заведения, върти алъш вириш на магистрала Тракия както и върши дребни престъпления, от които той не се гордее. На 22 години заминава за Канада където Илиян се променя и залита по бизнеса и духовно самоусъвършенстването.

Шокиращо: Стивън Кинг ругае българския писател Илиян Кузманов! - Снимка 2

(Украинският супер модел Каролина, рекламира книгата на Илиян.)

Пътешествия, авантюри, любовни истории го водят от континент на континент. Илиян обикаля целия свят, а в Лондон създава два мулти милиони бизнеси. За единият както разкрива разследване на най-влиятелната италианска журналистка в САЩ - Вивиана Драгани се твърди, че е взет от руската мафия, като наказание за прегрешенията на Илиян със загадъчна рускиня. Любовните афери го свързват от професорка в Оксфорд, работеща за ООН, през една от най-успелите адвокатки в САЩ до влиятелна колекционерка милярдер свързана със Sothbeys. Но както разкрива Вивиана, Илиян в Канада работи като личен асистент за една от кандидат кметиците на Монреал, която го е вкарала в правилните кръгове, което е и основата за бизнеса му в Лондон. Няколко години назад във Венеция Илиян се подвизава в най-стария частен клуб в Европа. Като се твърди че работи за хора свързани с Британското Кралско семейство и Ротшилд. А най-фрапантния слух е че е имал връзка с принцеса Беатрис от Йорк. Все пак факт е, че някои доста влиятелни хора стоят зад Илиян Кузманов. Хора които плащат за охолния му живот на Острова и изключително скъпите му ПР кампании. По наши груби сметки, само за успеха над Стивън Кинг е публикуван в над 1000 западни медии- САЩ, Германия, Англия, Франция, Турция. Което пак по груби сметки е над половин милиона паунда. А десетките хиляди публикации, международните книжни турнета, това всичко е милиони. Малко са писателите в света, които могат да се похвалят с такива средства. Колкото и книги да продава това са изключително големи инвестиции! Може да се види и охолния и богатия му живот в Лондон от социалните мрежи. Както и че Холивудски Актьор участвал в Авиатора и The Colleteral с Том Круз рекламират книгата му. В небостъргача в който Илиян е живял в Лондон и са правени представянията на книгите му, казват че той притежава няколко изключително скъпи имота в Лондон.

 

Шокиращо: Стивън Кинг ругае българския писател Илиян Кузманов! - Снимка 3

(Параклиса в Пазарджик, който е вандалски унищожен.)

 

В България Илиян има фондация, която се прочува след като спасява латвийка жертва на трафик. Фондацията прави частна библиотека и параклис в Пазарджик. Библиотеката и параклиса са унищожени, след серия от заплахи които принуждават Илиян да се премести отново в Лондон. Библиотеката е унищожена по подобен начин, както се присвоява от руската мафия и кафе библиотеката - социален бизнес в Лондон, носещо няколко стотин хиляди паунда на година. Направихме си труда да проверим името му в Google - 55 000 статии за Илиян Кузманов. Интересното е, че в Яндекс, Руският еквивалент на Google има една снимка и няколко статии. Което ни кара да вярваме, че определено нашият човек, който е и журналист собственик на аналитичен сайт, най-вероятно е попаднал в някакви списъци на КГБ. Неговите анализи са доста парещи и насочени срещу Кремъл. В медиите се прокрадват слухове за няколко атентата. Преди да замине той направи пресконференция с БТА и Господари на Ефира, които бяха доста постни и ни спестиха много за реалните причини да замине.

Шокиращо: Стивън Кинг ругае българския писател Илиян Кузманов! - Снимка 4

(Коментари в Блиц под статията за Най- сексапилен писател за 2021 година)

Ако се разровим из коментарите в българските страници за литература, го обвиняват във всички земни грехове! Че е с турски и ромски произход, че е копие на Азис, че е чалгар и ориенталец. Даже в Уикипедия България, след като вандалстват в профила му пишат че е пряк наследник на Султан Баязид II и го анатемосват като Сатанист и че времето ще му дойде много скоро! Според пловдивската преса е попаднал в списък на „Врагове на Народа!“. В крайна сметка той е написал книга озаглавена „Дяволът аз го познавам“, която покорява международните класации! А както знаем Путин обяви международна Света Война на Сатаната и силите на мрака, за които той смята всичко свързано със Запада, дори и Ватикана. Така че е нормално да унищожат параклиса издигнат от Илиян в Пазарджик, въпреки че 4 ма свещеници го освещават на времето. А и в допълнение Украйнски супер модел се изпъчи да рекламира книгата му и да разказва какъв голям приятел на Украйна е Илиян!

 

Шокиращо: Стивън Кинг ругае българския писател Илиян Кузманов! - Снимка 5

(Илиян дава интервю за Английска телевизия.)

 

Попаднахме и на изказване на бивш служител на МВР, за когото се говори, че е контактьор с извънземни, публично обвинява Илиян за служител на секретно подразделение на ДС, което изпраща служителите си млади навън, за да се върнат един ден и управляват България. Също така че е висша степен Илюминат учил тайни знания по време на Тибетския си престой при Далай Лама. Други го свързват с ЦРУ и КГБ, както и Английското разузнаване. Обвиняват го че е съвременен Казанова, който благодарение на своят чар омайва безброй жени и мъже по цял свят и успява да пожъне големи успехи. В Пазарджик, влиятелни хора разказват че е имал сексуални отношения с влиятелни политици, като дори се загатва че в любовната му мрежа има представители и на двата пола. Невероятен комбинатор и стратег, член на МЕНСА, човек с доста по високо IQ от Айнщайн. Колкото повече се опитваме да отговорим „Кой по дяволите е Илиян Кузманов?“ толкова повече мистериите около него не ни позволяват да го направим…