Причина журналистът Иван Гарелов да се бори за живота си вече цяла седмица, е жестокото падане по мраморните стълби на хотел „Палас“ в Свети Влас

Той се е търколил по тях миналия четвъртък преди обяд като е ударил главата си тежко, при това на няколко места. Бащата на Панорама все още е в кома, а шансовете му да дойде в съзнание и да оцелее, уви, са минимални, тъй като е получил не един, а цели два мозъчни кръвоизлива.

 

Запознати издават, че 81-годишната тв легенда е бил доста пиян, когато загубил равновесие, спънал се и паднал лошо. Освен от поетия алкохол, му прилошало от адската жега и колабирал, при което си ударил на няколко места главата и почти моментално загубил съзнание.

В гилдията е известно, че Гарелов е ценител на качествените питиета и не се лишава от тях. След смъртта на съпругата му Донка Стамболийска миналата година и на сина си през 2021 г., той започнал по-често да дави жестоката мъка в алкохол. „Иван никога не се е напивал жестоко, сръбваше с мярка. Напоследък обаче увеличи количествата – казваше, че му е много тежко, и в ракията, и виното намираше отдушник“, казват негови познати.

 

Отделно от това, в последните месеци Гарелов имал сериозни проблеми с краката и едва ходел. Лекарите го навивали за операция, но той не искал и да чуе. Славният журналист се придвижвал едва-едва с бастунче, което обаче трудно го удържало. „Той е тежък, беше си за патерици, но не искаше да ги ползва. Казваше, че през есента ще започне да ги носи, ако не се подобри“, разказва негов близък.

 

След тежкото падане в хотела, където прекара цяло лято е на издръжката на олигарсите братя Диневи, журналистът е бил транспортиран в бургаската окръжна болница, където неврохирургът д-р Светослав Тодоров и целият екип на отделение „Реанимация“ започват борба за живота му. Заради тежкото състояние той е бил докаран с линейка в София след консултация с известния неврохирург проф. Николай Габровски и вече цяла седмица е в реанимацията на „Пирогов“.

 

Според запознат обаче, травмите са почти несъвместими с живота. Двата мозъчни кръвоизлива са били доста тежки и той още е в кома. Медици оценяват шансовете му да излезе победител в жестоката битка за живот на под 5%.

Източник: Уикенд, crimesbg.com