Според един политически анализатор от Русия д-р Валери Соловей, Евгений Пригожин, който е ръководител на групата "Вагнер" твърди, че е оцелял в самолетната катастрофа от миналата седмица, загинал е двойникът му. Според Соловей, този инцидент е бил част от опит за убийство, организиран от президента Путин. Според анализатора, самолетът, предназначен за Пригожин, е бил свален от руската противовъздушна отбрана, не е имало взрив на борда.

Соловей смята, че операцията е била планирана в Съвета за сигурност на Русия и е била поръчана лично от президента. При този инцидент е загинал неговият двойник, докато самият Пригожин се е намирал на друго безопасно място. Този факт, по мнението на анализатора, е известен и на Путин.

Соловей е уверен, че Пригожин се готви за отмъщение срещу хора, които са искали да го унищожат и са убили негови близки. Той също така посочва, че Пригожин разполага със значителната сума от над 2 милиарда долара в биткойни, които ще използва за изпълнение на своите планове за разплата.

СЕНЗАЦИЯ: Пригожин не е мъртъв, готви отмъщение

Соловей също така разкрива, че ще сподели местоположението на Пригожин следващия месец, но отхвърля възможността той да се намира в Африка, където основно оперира частната армия "Вагнер". Въпреки това, анализаторът не предоставя конкретни доказателства, които да подкрепят неговите твърдения.

Източник: pik.bg