Осиротелите деца на мафиотския бос Красимир Каменов, известен като Къро, който беше убит заедно със съпругата си в Южна Африка, може да получат американски визи и да останат там, където безопасността им ще бъде гарантирана, поне до достигането на пълнолетие.

 

САЩ приютяват децата на разстреляния Къро

Това разкриват запознати от близкото обкръжение на Къро, който беше шеф на наркотрафика. Припомняме, че той бе убит в имението си в Кейптаун, заедно със съпругата му Гергана Кочанова, която беше избрана за "Мис България 2007". Очистването им бе извършено извърши наемни убийци, облечени в униформи на американската агенция за борба с наркотрафика (ДЕА). Въпросът за съдбата на трите деца на мафиотския бос все още остава неясен.

 

Заради опасения за сигурността на децата, тяхното местонахождение е засекретено от общинските власти в Кейптаун. Предполага се, че и трите деца са настанени в кризисен център и с тях работят психолози.

„Има постъпило искане от родителите на Гергана Кочанова децата й да се сдобият с американски визи и да бъдат изпратени да живеят до навършване на пълнолетие в Америка“, споделя запознат със ситуацията. Според думите му, процедурата е трудна, но не и невъзможна заради наличието на американски паспорт на големия син на Къро – 14-годишния Красимир.

 

Той се роди на 11 август 2009 г. в Чикаго и според законите на Америка е пълноправен гражданин на САЩ. Не така обаче стои въпросът с другите две деца на Къро и Гергана Кочанова, които са съответно на 11 и 9 години. Те са родени в Южна Африка и разполагат с българско гражданство.

 

„Съществува възможност и трите деца на Къро да бъдат приютени от Америка заради драматичните обстоятелства около смъртта и на двамата родители и изразените опасения, че ако се приберат в България, може да бъдат ликвидирани“, твърди приближен до разстреляния мафиот.

 

В Чикаго от 20 години насам живее бащата на Гергана Кочанова - изтъкнатият плувец от близкото минало и участник в Олимпиадата в Москва през 1980 г. Петър Кочанов. Той обаче е разведен с майката на Гергана Кочанова и според техни общи познати двамата отдавна са в обтегнати отношения. Предполага се, че ако децата на Къро бъдат скрити в САЩ, с американска виза и право на престой ще се сдобие и майката на Гергана Кочанова.

 

Труповете на Красимир Каменов – Къро и съпругата му Гергана Кочанова ще бъдат кремирани в ЮАР, тъй като няма постъпило искане за изпращане на тленните им останки в България.

„Нито Къро, нито Гергана ще бъдат погребани в България. Телата и на двамата все още са задържани в моргата в Кейптаун“, твърди човек от свитата на Красимир Каменов.

 

Бодигардът на Къро – боксьорът от Оряхово Деан Генов, който също беше ликвидиран при нападението над дома на Каменов обаче ще бъде погребан в България. Негови близки са поискали трупа му и са изявили желание пред консула ни в ЮАР ковчегът с трупа на Генов да бъде транспортиран в България за тяхна сметка. Няма яснота кога тялото на убития охранител ще бъде докарано в България, тъй като полицейските власти в Кейптаун са засекретили всичко около случай.

Източник: Уикенд