След като бе дисциплинарно уволнен като главен режисьор на Народния театър от директора Васил Василев, Александър Морфов заживя в Гърция.

 

Запознати издават, че творецът бунтар си е купил къща на гръцкото крайбрежие и живее там отскоро със съпругата си – актрисата Рени Врангова.

 

Сашо Морфов напусна България

Известният режисьор води дело срещу Василев,  тъй като смята, че уволнението му е несправедливо и с действията си не е „уронил престижа на Народния театър“, както твърди директорът.

 

Морфов имал предложения от частни театрални трупи да постави спектакли у нас, шефовете на държавните театри били по-предпазливи и не предлагали договори на режисьора, тъй като не искали да се конфронтират с колегата си от Народния театър. Засега режисьорът на „Хъшове“ изчаквал и не приемал офертите за работа у нас. Предложения към него валели и от Румъния, Сърбия, Македония, Литва и Латвия, както и от Израел и Кипър. Режисьорът е известен освен с таланта си, и с избухливия си нрав, както и с високите хонорари, които изисква за работата си.

 

Покрай скандалите в Народния театър, които започнаха с назначаването на дългогодишния пиар на ДПС и ексдепутат от движението Велислава Кръстева за пиар на трупата, Александър Морфов заяви, че е разочарован от актьорите от трупата, които не застанаха зад него, а подкрепиха директора Васил Василев. Борбата на режисьора срещу партийната намеса в театъра започна с драскания по вратата на кабинета на Кръстева, след това продължи със словесна атака към нея и към директора. В крайна сметка пиарката подаде оставка и от 1 март освободи поста, а Василев реши да уволни дисциплинарно главния режисьор.

Източник: Уикенд