Сашо Диков стана за резил на стари години в тв ефира. Динозавърът на журналистиката получи поле за изява на поразяващата си уста в коментарното студио на „Би Ти Ви Синема“ по повод филмовите награди „Оскар“. Вместо да обсъжда достойнството на актуалното кино, Диков обаче превключи на тема в*гини. На всичкото отгоре като водеща срещу него стоеше не коя да е, а дъщеря му Петя Дикова, която потъна в земята от срам заради вулгарния му изказ.

 

71-годишният Диков бе представен в студиото като дипломиран скиор от НСА, след което веднага побърза да допълни експертизата си.

„Освен това съм и недипломиран специалист по патоанатомия на звездите, с втора специалност интелектуално-в*гинални аномалии при звездите“. Така Петя Дикова започна да се черви още в началото на разговора с него, чудейки се къде да отмести погледа си от неудобство.

 

Диков обаче тепърва започваше монолога си по отношение на фалша в Холивуд, в който разви теорията си по въпроса защо актрисата Марго Роби, изиграла куклата Барби в едноименния филм, не получи номинация за главна женска роля. За да обясни експертно, Стажанта върна лентата назад от времето на някогашния секссимвол на киното Шарън Стоун, която е с една-единствено номинация за „Оскар“ за главна роля във филма „Казино“ 1996 г.  

 

„Тя е класика в жанра. Красива, още на 20 години става миска на щата си. Освен това е с много високо IQ, по-високо от куп политици  дори. И след време я питат: „Защо ви отне повече от 10 години, за да пробиете чак с ролята си в „Първичен инстинкт“?. Сещате се за онова прословуто разкрачване. На това Шарън Стоун отговаря със знаменитата фраза:  „Холивуд не обича в*гини с интелект!“.

 

Та така и с Марго Роби, която е и продуцент на филма „Барби“. Явно освен руса коса, има и орган под нея, който работи добре. Още миналото лято изчислиха, че тя ще заработи над 50 млн. долара горница. Така че с нейното номиниране Холивуд действително доказа, че не обича… айде да го кажа – полови органи с интелект“, разясни експертно Диков.

 

Тук вече на щерка му й идваше да потъне в земята от срам и извръщайки се назад, прикри възмутената си физиономия със сценария. След това дори смъмри операторите, че се смеят зад камерите и окуражават баща й да продължи в същата лексика.

 

Това даде повод на Диков да премине на темата за лицемерието и комплексарщината на шоубизнеса.

 

„Нали помните онази л*сбо целувка на Мадона и Бритни Спиърс. Тя, Бритни Спиърс, е слабост на дъщеря ми. И не спираше да се прави на девствена, докато в същото време онзи Джъстин Тимбърлейк я скъсваше от… как да го кажа това? “, обърна се Диков към дъщеря си.

 

„От срещи! От срещи? Моля те, ще си загубя работата!“, прекъсна го Петя, която бе пред нервен срив.

 

„Добре, срещи… с гимнастически елементи“, продължи в стила си някогашният плейбой за тънката част в звездния хайлайф.

Източник: Уикенд