Истината е, че убийствата на далеч по-знакови фигури, свързани с прехода и ъндърграунда отекнаха само за дни, докато прякора „Нотариуса“ вече тече и от чешмата. Обяснимо ли е това или не, нека кажат по-компетентните. Във всеки случай днес е повече от очевадно, че използването на името на Мартин Нотариуса сега изпълнява предимно политически цели, отколкото някакви други.  Съответно всичко свързано с него би могло да бъде експлоатирано сравнително безопасно, удобно, за всякакви политически и пропагандни цели, нещо което със сигурност все още никой не прави в такава степен с името на Алексей Петров или Красимир Каменов – Къро. Не е трудно да се досетим защо това се случва, просто защото Мартин Божанов бе значително по-дребна фигура, отколкото предходните двама, а сравнението му с тях би звучало абсолютно комично. Разбира се, когато в политически план се появи една такава златна кокошка, каквато се оказа смъртта на Божанов, професионалистите се опитват да я експлоатират докрай. Преписаха близки връзки на Божанов с половината съдебна система, половината политически елит, половината бизнес елит, половината криминален елит, както и половината МВР-елит. Стигна се дотам дори, че министърът на вътрешните работи бе принуден да се обяснява, познава или не Мартин Божанов.

Логично оттук нататък всички теми свързани с името на този човек биха будили любопитство и ще бъдат експлоатирани до краен предел. Дали ще бъдат имоти в Дубай, Гърция, Малдивите или Карлуково – все тая. Важното очевидно е да се вдига шум по всички линии. Същата степен това е валидно и за семейството му, чийто вътрешни драми скандално бяха вадени и хиперболизирани през медиите, до степен на създаването на изкуствени скандали и напрежение в него.

„Аз съм човекът, който би желал тази безумна ситуация да се разреши възможно най-бързо. Никога не съм искала да ограбвам никой. Независимо от развалените отношения на дъщерята Мария Божанова със съпруга ми, за които тя сама призна в телевизионния ефир. Независимо от факта, че съпруга ми 28 години не беше виждал първият си син Любен. Син, който никога не потърси баща си и който към днешна дата използва смъртта му за популярност и пр кампании. Независимо от факта, че майката на дъщеря му Мартина – Адриана Симеонова подава множество изфабрикувани сигнали срещу него приживе.“ Това заяви ексклузивно пред медията ни съпругата на Мартин Божанов – Нотариуса Гергана Божанова. Тя определи ситуацията като безумна от гледна точка на шума около неговото наследство, което се оказва, че въобще не е такова, каквото го описаха куп телевизионни репортажи и други медийни онлайн упражнения.

„В конкретния случай става въпрос за фирма, която в момента няма управител и единствените варианти са или да бъде свикано Общо събрание на което да бъде постигнато взаимно-удовлетворяващо решение, или въпросните фирма да бъде обявена в несъстоятелност и ликвидация, защото в момента е без управител.“, заявява пред медията ни Божанова.

„Не аз тръгнах да се обяснявам по медиите, а го направиха хората, които в крайна сметка обвиниха мен. Доказателство за това е репортажът излъчен в предаването „120 минути“ на bTV в което гръцки адвокат заяви, че е бил потърсен от наследници. Те били отишли специално в Гърция, за да проверят за наследството на Мартин Божанов. И кога го правят това те?  Непосредствено след смъртта му“. По думите ѝ всеки може сам да си направи изводите кой създава напрежението и кой основно се интересува от наследството на Божанов.

„Всичко свързано с това наследство е толкова просто, че няма накъде. Има наследници, законът ясно е показал какво ще наследят. Същият този закон е показал и пътя по което това може да случи. Гарантирам, че не просто не съм човек, който би правил спънки, а съм човек, който търси справедливото решение. Също така заявявам, че ще съдя всеки, който излезе да петни името ми, да разпространява клевети и неистини по мой адрес в медиите. Всичко си има граници.“, казва още Гергана Божанова.

Източник: crimesbg.com