Лятото е прекрасен сезон. С него свързваме вземането на годишен отпуск, раззеленената природа и морските вълни. Някои дни обаче са непоносимо горещи. Те нито са подходящи за плаж, нито за разходка из града. Именно затова днес ще ви дадем няколко идеи как да оползотворите дните, в които навън е адска жега.

Лятото е прекрасен сезон. С него свързваме вземането на годишен отпуск, раззеленената природа и морските вълни. Някои дни обаче са непоносимо горещи. Те нито са подходящи за плаж, нито за разходка из града. Именно затова днес ще ви дадем няколко идеи как да оползотворите дните, в които навън е адска жега. Докато палещите лъчи на слънцето нажежават всичко, можете да се отдадете на различни полезни занимания.  

Занимания у дома през първата половина на деня 

Можете да направите настъпването на новия ден още по-приятен с прохладен душ, който ще освежи ума и тялото ви. След това можете да разгледате любимите си кулинарни книги или пък да потърсите в интернет рецепта за лятна напитка с много лед. Сезонът е благодатен на изобилие от плодове и зеленчуци, както и на пресни подправки като мента, розмарин, кориандър и много други. Струва си да се възползвате от това! 

Първата част на деня е и перфектното време за физическо натоварване. Възползвайте се от все още прохладните часове, за да направите тонизираща мускулите тренировка. Ако сте чувствате заредени с енергия, смело извадете постелката за йога, разгрейте тялото и направете обичайната си тренировка. Можете да изгорите калории по много начини - тичайки на място, скачайки на въже, с пилатес или на домашния степер

След като приключите с тренировката, вземете душ, преоблечете се и се насладете на освежаващата напитка, която сте приготвили по-рано. Тя със сигурност вече се е охладила достатъчно в хладилника. Остава само да й добавите няколко кубчета лед. 

Тъй като навън със сигурност вече температурите са се покачили, можете да се отдадете на занимания като гледане на сериал, филм или пък четене на книга. Това е перфектното отвличане на внимание от жегата, която напира да влезе през отворения прозорец. 

През последните седмици на лятото можете да се развлечете у дома и като направите план за следващите месеци. Съвсем скоро стартира новият театрален сезон. Отсега можете да разгледате обявените програми и да прочетете няколко рецензии. Можете да хвърлите поглед и на предстоящите концерти. Културният живот закипява през есента. За да не изпуснете нещо, което ви вълнува, отсега можете да го вмъкнете в календара си. 

Занимания у дома през втората половина на деня

Ако сте забелязали, най-горещо през лятото е в следобедните часове. Макар слънцето да е най-силно по-обяд, градусите често са най-високи в късния следобед. През работната седмица, прибирайки се у дома, е най-вероятно да сте в най-голямата горещина, когато температурите клонят към 35-40 градуса. Затова, ако ще оставате вкъщи през почивните дни, през втората половина на деня можете да планирате занимания за повече разхлада и почти никакво физическо натоварване. 

На това условие отговорят поне няколко неща. Например практикуване на хоби като рисуване, решаване на судоку и ребуси, редене на пъзел и т.н., слушане на музика, просто мързелуване, разглеждане на сайтове за домашен дизайн, гледане на тв предавания за готвене и още много други. Можете и да планирате бъдещо пътешествие. Развлечение с щипка свежест ще откриете и дори, ако “отскочите” до почивните дни около Коледа. 

Както виждате, късният следобед може да бъде запълнен с интересни занимания. Едно от тях, разбира се, може да бъде и събирането на идеи за лека вечеря. След като температурите навън започнат да се понижават, не се колебайте да излезете навън, за да усетите топлия летен вятър и да се насладите на разходка на фона на залязващото слънце.