Оказва се, че столични автокрадци, действащи в района на ж.к. „Младост“, са направили неуспешен опит да откраднат баровския джип „Мерцедес“ GLS на независимия депутат и ренегат от 2 партии Радостин Василев, по-известен като Руди Гела.

 

Инцидентът се случил преди около месец – в средата на август, но не фигурира в официалната сводка на СДВР. По всяка вероятност причината за това е, че на практика няма реализирано престъпление.

 

Наглото посегателство над джипа на Радостин Василев е било извършено посред бял

 ден около района на „Резиденшъл парк“ в „Младост 1А“, малко, след като народният избраник паркирал возилото си на обществен паркинг, бързайки по свои дела. Час по-късно, когато Руди Гела се върнал при джипа, установил, че предната шофьорска врата е открехната и че някой е опитал неуспешно да подкара мерцедеса, разбивайки софтуера на автомобила чрез извличане данните от ключа.

 

За негово щастие, неизвестните до този момент автоапаши не успели да се справят с допълнителните защитни устройства и да изведат на собствен ход депутатския

 джип.

 

Запознати издават, че Радостин Василев веднага повикал свой приятел полицай от СДВР, а впоследствие е закарал джипа си на скенер поради опасения, че целта на джамбазите е била не да откраднат мерцедеса му, а да му поставят проследяващи и записващи устройства. Страховете на Руди Гела обаче се оказали неоправдани. След като станало ясно, че возилото му е чисто откъм проследяващи и подслушващи устройства, Руди Гела не подал жалба, че е имало опит за кражба.

 

Ченгета от 7-о РПУ в София предполагат, че автокрадците са прихванали чрез скъпоструващо техническо устройство сигнала от ключа н Радостин Василев, докато той се е отдалечавал от мерцедеса си и впоследствие са проникнали във возилото, опитвайки се да го запалят без ключ.

Софтуерната защита на мерцедеса обаче е сработила и апашите са си тръгнали без плячката, оставяйки открехната предната шофьорска врата, може би, за да не активират устройството срещу кражба.

 

Подозренията на ченгетата за неуспешната кражба падат върху групата на Илиян Димитров – Бабичката, към която гравитират Владо Македонеца, Ивайло Фаската и Георги Воденичаров – Кико. Според твърденията тази банда джамбази единствена разполага със софтуерната джаджа, необходима за кражбата на нови модели „Мерцедес“.

Машината струва близо 50 000 евро на черния пазар, но за щастие на Руди Гела, невинаги е ефикасна и понякога дава бъгове.

 

Руди Гела за малко да остане без лъскавия си Мерцедес за 300 бона

Илиян Бабичката се прочу в края на 2021 г., след като беше арестуван заради кражбата на джипа на съпругата на Росен Плевнелиев – Десислава, задигнат пред очите на някогашната синоптичка от подземния паркинг на „Ринг мол“. Плевнелиеви повече не видяха джипа си, а за капак задържаният за кражбата Илиян Бабичката беше пуснат от ареста поради липса

на доказателства, че той е сред извършителите. Съучастниците му Македонеца и Фаската пък дори не бяха задържани, тъй като се укриха от органите на реда, докато бурята утихне.

 

Междувременно близки на Радостин Василев издават, че той планира да продаде баровския „Мерцедес“ GLS заради негативите, които му носи тузарското возило, чиято заводска цена започва от 300 000 лв.  След като миналата есен Руди Гела яхна най-луксозния джип на „Мерцедес“ и  му постави вип регистрационна табела с еднакви номера, негов съгражданин от Плевен сезира КПКОНПИ заради несъответствие с доходите му.

 

Според сигнала на Христо Аврамчев до Антикорупционната комисия Радостин Василев не е вписал коректно в задължителната си имуществена декларация реалната цена на джипа, която надхвърля 300 бона. Независимият депутат е декларирал, че притежава 150 000 лв. и 39 000 евро в наличност, като сметките не излизат.

 

В сигнала се твърди, че Руди Гела е реален собственик на Мерцедеса, макар джипът да се води на лизинговото дружество „ВИП Лизинг“ – елегантен начин да се прикрие видимият белег на депутатското замогване.

 

„Радостин търси купувач на джипа, който боде очите и на софиянци, и на плевенчани. Освен всичко друго из Плевен масово се мълви, че джипът е подарък от Румен Вълка“, разкрива запознат с драмата на Руди Гела. Съмненията за обвързаност на Василев и Румен Гайтански идват от обстоятелството, че първоначално джипът „Мерцедес“ GLS се е водел собственост на фирмата „Кристална вода" дружество, свързано с мастития бизнесмен.

Източник: Уикенд