Бившият спортен министър, а сега независим депутат, Радостин Василев (38 г), е изловен в прегрешение в Бургас, където е заедно с бившата си подчинена от спортния тотализатор Мирела Желязкова (25 г): “Руди Гела дойде в Бургас да гази закона! Паркира джипа си на пешеходната до „Златна котва“, за да разходи кучето си.”

Той паркирал джипа си на самата пешеходна пътека, слезли със спътничката му, която изглежда бременна, да разходят йоркито на самонадеяния депутат.

Това не е първото нарушение на Руди Гела. Малко преди да стане депутат от партията на Слави Трифонов, на 9 януари 2021 година, той прави катастрофа на пътя край град Койнаре, като, преминавайки в насрещното платно, едва не убива 58-годишния шофьор на “Опел-Астра”Красимир Маринов.

 

РУДИ ГЕЛА ДОЙДЕ В БУРГАС ДА ГАЗИ ЗАКОНА! ПАРКИРА ДЖИПА СИ НА ПЕШЕХОДНАТА ДО "ЗЛАТНА КОТВА", ЗА ДА РАЗХОДИ КУЧЕТО СИ

РУДИ ГЕЛА ДОЙДЕ В БУРГАС ДА ГАЗИ ЗАКОНА! ПАРКИРА ДЖИПА СИ НА ПЕШЕХОДНАТА ДО "ЗЛАТНА КОТВА", ЗА ДА РАЗХОДИ КУЧЕТО СИ - Снимка 2

РУДИ ГЕЛА ДОЙДЕ В БУРГАС ДА ГАЗИ ЗАКОНА! ПАРКИРА ДЖИПА СИ НА ПЕШЕХОДНАТА ДО "ЗЛАТНА КОТВА", ЗА ДА РАЗХОДИ КУЧЕТО СИ - Снимка 3

На 8 март, по време на предизборната кампания в Плевен, стана страшна разправия, след като Христо Аврамчев алармира, че Радостин Василев вместо да търси място за паркиране в града, всеки ден оставя колата си пред чужд гараж, въпреки че има обозначителна табела, че той се използва. Гаражът е в кооперацията, където живее местната манекенка на булчински дрехи Тинка Игнинска, спрягана за приятелка на Руди Гела, за когото се мълви, че е с неустановен сексуален статус и поддържа съмнително близки отношения с бившия шеф на Спортния тотализатор Александър Тодоров и с бившия си пиар от спортното министерство Кирил Веселински.

По време на друга предизборна кампания, във Велико Търново, джипът на Радостин Василев беше закопчан, заради неплатен 1 лев за “синя зона”.

От снимките се вижда, че преминалият скандално през “Има такъв народ” и “Продължаваме промяната”, а сега независим депутат, е сменил джипа “Мерцедес” с рег.номер СВ 55 55 с нов - СВ 36 66.

На 22 юни Руди Гела се появи пред парламента със счупено предно стъкло на колата си, което също е нарушение на закона.

На 5 юни Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на Радостин Василев по чл.143 от Наказателния кодекс “за принуда”, предвиждащ до 6 години затвор. Той сам се отказа от депутатския си имунитет, притеснен, че може да бъде образувана парламентарна анкетна комисия и обстоятелствата по обвинението да станат публично достояние, а бившите му колеги от ИТН да го разпънат на кръст в пленарната зала на Народното събрание.

 

РУДИ ГЕЛА ДОЙДЕ В БУРГАС ДА ГАЗИ ЗАКОНА! ПАРКИРА ДЖИПА СИ НА ПЕШЕХОДНАТА ДО "ЗЛАТНА КОТВА", ЗА ДА РАЗХОДИ КУЧЕТО СИ - Снимка 4

РУДИ ГЕЛА ДОЙДЕ В БУРГАС ДА ГАЗИ ЗАКОНА! ПАРКИРА ДЖИПА СИ НА ПЕШЕХОДНАТА ДО "ЗЛАТНА КОТВА", ЗА ДА РАЗХОДИ КУЧЕТО СИ - Снимка 5

РУДИ ГЕЛА ДОЙДЕ В БУРГАС ДА ГАЗИ ЗАКОНА! ПАРКИРА ДЖИПА СИ НА ПЕШЕХОДНАТА ДО "ЗЛАТНА КОТВА", ЗА ДА РАЗХОДИ КУЧЕТО СИ - Снимка 6

Радостин Василев е официално разведен от март 2022 година, след като доста време преди това съпругата му Нина Петкова, заместник-началник на Трето РПУ-София, го е напуснала, за да заживее с бившия началник на СДВР Георги Хаджиев, на когото роди син.

Мерцедесът СВ 55 55 му беше предоставен от фирма на неговия изключително близък приятел Венцислав Петков, когото той направи директор на Национална спортна база, но служебният спортен министър Весела Лечева го уволни през август 2022 година.

Заради отказа на Кирил Петков да го посочи за спортен министър в кабинета “Денков-Габриел”, Радостин Василев огласи запис на среднощно заседание на НС на “Продължаваме промяната”, но не успя да попречи на формирането на редовното правителство, което беше гласувано на 6 юни от 49-я парламент.

Източник: 5gmedia.bg