Тези дни Росица Пейчева показа лицето на детето, което роди на 50 години. Народната певица публикува кадрите в социалната мрежа малко след като бебето Жорко навърши 4 месеца. От огромно значение за неговата поява се оказа сложната операция, на която Пейчева се подложи преди 12 години, сподели самата тя на Кръстовден. Тогава освен смяна на тазобедрена става, се наложило да й бъдат поставени и поддържащи пирони към таза и гръбначния стълб на певицата. Това било поредното изпитание в живота й, след като в продължение на години понасяла насилие от първия си съпруг. Драматичната история бе разказана лично от  нея, след като покрай раждането на третото й дете се появиха доста критики, че се е решила да стане майка отново на зряла възраст.

 

„Господ ми даде втори шанс – 10 години с истински мъж по душа, сърце и природа, обичайки ме, обгрижвайки ме, подкрепяйки ме, и настъпилата ми бременност с трета рожба, за която благодаря всеки Божи ден! Или може би трябваше да го махна, „да го убия“, докато беше още мъничка душица, за да угодя на този или онзи на колко години съм?“, реагира емоционално тогава Росица на язвителните коментари.

Бременността с третото й дете била различна от предишните две, тъй като те се случили в условията на тормоз и насилие. Когато била бременна в петия месец с първото си дете, Росица Пейчева получила първия шамар от мъжа си.

„След вечеря измих чиниите, седнах, защото натрупвах албумин в краката, но не бях забърсала масата. Това беше „поводът“, за това беше „заслуженото“. Излишно е да казвам, израснала съм в прекрасно семейство, без насилие и подобни ситуации, каква рана зейна в душата ми“, разказва дългогодишната солистка на „Виевската фолк група“.

 

Росица, която празнува 51-вия си рожден ден на 5 август, не посмяла да сподели с родителите си, тъй като те по начало не били съгласни с брака й. причината била, че е съпруга №3 на мъжа си. Росица се поддала на наивността си. Била едва на 19, когато срещнала бащата на първите си две деца. Съжалила го, че е изстрадал от предишните бракове. „Този шамар“ продължи да се случва 22 години и не само „той“. Нито аз, нито рожбичките ми гъкнаха някъде, защото за голямо съжаление имаше и за тях“, изплака Росица болката си. Съседите чували, досещали се, но нито един от тях никога не се намесил.

 

В продължение на 22 години Росица Пейчева гледала двете си деца, учела, пеела и работела на 4 места. „“Учител в гимназията, в книжарницата ни тогава магазинерка, вечерно време в читалището, занимавайки се с децата, които пееха и към оркестъра, в който пеех по онова време“, припомни си Росица. Тя продължила да живее с бащата на първите си две деца 8 години, след което най-сетне се развели. Все му давала шанс, вярвайки на извиненията и обещанията му за промяна.

 

„Живееща в голям страх от самото начало и детските години на децата ми, заплашвайки ни тогава, манипулирайки ни, че ще се хвърли с колата си, за да сме под негово то „каквото кажа аз“, разказва Росица.

 

По този трънлив път народната певица стига до голямата си любов – Николай Петров. Двамата вдигнаха скромна, но емоционална сватба преди около 4 години. И днес изпълнителката прелива от щастие.

Източник: Уикенд