Циганинът от панагюрското село Оборище е пуснал донос в КПКОНПИ срещу Атанас Илков през 2022 г. В него кривогледият ром яростно атакува министъра, който към онзи момент е директор на ГДНП, като му приписва всякакви престъпления по служба, връзки с лица от контингента и злоупотреба с власт. Намесва по грозен начин дори и житейската спътница на старши комисар Илков – дългогодишния окръжен прокурор на Пазарджик Албена Кузманова.


Причината е повече от прозаична: година по-рано, през февруари 2021 г. ромът с еротичен прякор е осъден на ефективен затвор след споразумение на защитата му с Окръжна прокуратура Пазарджик за притежание на пистолет „Валтер“ с изтрити номера.

Сигналът до КПКОНПИ, подаден от неизкласилия дори до 8-ми клас рецидивист, освен от множество правописни грешки, изобилства и от долни лъжи по адрес на всички ръководни служители от правоохранителните институции в района на Пазарджик. Доносникът Иван Кривото Око хвърля лъжи срещу на шефа на Пазарджишкия затвор Динко Динков, против прокурори от районните и окръжни нива на държавното обвинение в областта. Клевети има и по други хора, с които кривоокият рецидивист е влязъл в конфликт по време на престоя си зад решетките или които е измамил във времето под различен претекст. Самият той се оплаква в сигнала си от сексуални гаври, на които е бил подложен в ареста от негови съкилийници, но разпитаните в хода на проверката затворници заявяват, че ромът-измамник сам е предлагал своите ласки на здравите мъжаги в зандана.


Прокуратурата не е открила данни за извършено престъпление от длъжности и цивилни лица и е отказала да образува дело по сигнала на осъждания за всякакви престъпления бивш хигиенист.

Местни хора твърдят, че все пак писанията на рома са имали ефект, защото пазарджишката полиция и прокуратура буквално са спрели да работят по крими проявите на Балабанов. Така например наказателно дело от 2021 г. за случай, при който Иван Вазелина заплашва с убийство и после избива с пистолет зъбите на чакащ да вземе детето си от училище местен жител, продължава да цикли на едно място вече 4 години, а Вазелина да няма обвинение.


Междувременно след проверка на НАП, от миналата година срещу наглия ром и приятелката му и застаряваща местна бръмчалка Нора Рабухчиева в София тече наказателно производство за укриване на данъци. На помощ на Вазелина тук се е притекъл бившият крими герой Златомир Иванов, който фиктивно осигурявал неграмотния измамник в една от фирмите си „ЕЛИТ ПЕТРОЛ АМГ“ на гръмката длъжност „мениджър петролни пазари“. След като данъчните подпукали и фирмата на Баретата, която официално се води на неговата тъща, и запорирали сметките й, бившият командос уволнил Вазелина. Самият Иванов също бил изигран с голяма сума пари от рома, на чиито лъжи лекомислено се доверил. Иван Кривото око обаче държал бившия служител на МВР със записи и компромати.


Докато Баретата не смее да каже и дума на Вазелина, не така стоят нещата с други измамни от кривогледия наглец. В началото на годината местен автотърговец ошамари позорно Вазелина пред пробационната служба в Панагюрище, където кривоокият ром се подписва след поредната осъдителна присъда срещу него – този път за представена пред КАТ фалшива диплома за завършен осми клас.

През пролетта съдебен изпълнител, придружаван от група здрави момчета, изхвърли мургавелкото от бащиното му жилище в Панагюрище, заради натрупани дългове.


Останал без пукнат лев, Вазелина ще се пробва отново да купува гласове за ПП-ДБ в Казанлъшко, откъдето е и многолюдният цигански род на неговата майка Добринка. Припомняме, че за последно Балабанов се прояви като търгаш на гласове през октомври миналата година в Гурково, когато по заръка на тогавашния си покровител Златко Баретата вербуваше мургавите си братовчеди да подкрепят кандидат-кмета Кънчо Папазов. Тогава в родния си град се появи и самият Златомир Иванов, който друсна хорце градския площад.

 

В скоро време предстои да се разбере дали министър Илков и неговия реформиран екип, който гарантира честен вот ще успее най-накрая да залови в крачка и прати в пандиза осъждания над 12 пъти наглец.

Източник: bunt.bg