Центърът на София отново заприлича на ледена пързалка, а най-лесният начин човек да се придвижи по някои от най-скъпите столични локации, е като нахлузи ските, грабне щеките и се пусне по хлъзгавите “коридори”.

Точно така постъпи градски зевзек, който в пълна зимна екипировка направи слалом от НДК до “Патриарха”, а после продължи в спортно темпо със ските по пешеходната част на бул. “Витоша”, пред смаяните погледи на минувачите.

Логично, решението му за придвижване даде нов повод на софиянци да сипят благословии по адрес на новия кмет Васил Терзиев, съратника му Борис Бонев, както и по всички шефове на “Промяната”, ДБ и “Спаси София”. “Щом най-баровските части на града приличат на сибирски концлагер, какво остана за крайните квартали?”, възмути се възрастна дама, която се държеше за витрините на лъскавите бутици за да не се подхлъзне в поледицата. Единствените “чисти” части по жълтите павета бяха естествено стопилите се “петна”, а следа от професионално машинно ринене нямаше.

Видеото с градския скиор предизвика и порой от коментари в социалните мрежи. “Сега е моментът да кандидатстваме за зимна олимпиада! Няма кой да ни спре...”, “Смеем им се, но търпим и те се смеят на нас за това!”, “Като неможе да ходим на Пампорово ни се сбъдна щастието по всяка улица”, “Евала, така се спасява София” са само малка част от реакциите на отвратени потребители.

Пожеланията към най-близките роднини на Васил Терзиев и компания ще си ги спестим от благоприличие. Няма да пропуснем обаче новата градска поезия, възпяваща аналогията между снега и любимите на ПП бели прахообразни вещества. “Ех, да беше к0каин - ставам, бате, снегорин”, пише гражданин под снимка на столичния кмет.
Други майтапчии пък горещо препоръчаха новото ръководство в Голямата община да спре да се “пуска по белите магистрали” и най-сетне да изчисти снега и леда, ако не искат самите те да бъдат изринати.

Източник: crimesbg.com