„Честит Празник, Българи! Горд съм ,че в деня на националния празник два от моите филми ще бъдат излъчени по две национални телевизии!!! Абсолютният хит “XIA” по БТВ от 12:30ч и “Останалото е пепел” вдъхновен от личността на великия Атанас Буров ,за който трябва да си спомним особено на този ден от 23:00 ч. по Nova! Най-новият ми филм “Пулсът на танца” върви в момента по кината! Бъдете здрави и горди с таланта и постиженията си!!!! „ написа в профилите си в социалните мрежи хитовия режисьор Георги Костов.

 

Най-новият филм на режисьора Георги Костов „ Пулсът на танца“ оглави класацията за най –гледан филм в България след премиерата си на 9 февруари 2024 г., като изпревари по гледаемост дори и чуждестранните продукции. „Пулсът на танца“, събра 6410 зрители и 77 650 лева приходи за първите три дни от пускането му на големия екран. Лентата разкрива красотата и елегантността в света на спортните танци, преследването на една мечта и трудните човешки взаимоотношения.

 

"Щастлив съм, че с екипа успяхме да реализираме този филм, който показва отвътре интригуващият свят на състезателните спортни танци. Много ще се радвам, ако чрез "Пулсът на танца" успеем да вдъхновим повече млади хора да спортуват и да изградят здравословни навици на живот. Искрено се надявам с добри примери, култура, спорт и възпитание да променим средата в която живеем", коментира Георги Костов.

 

Режисьорът Георги Костов е добре познат на българската публика с богатата си филмография досега. Талантът на Георги Костов изгрява в българското кино с първият авторски филм и първата българска гангстерска комедия “Пистолет, куфар и три смърдящи варела” ,където дебютира като режисьор, сценарист и продуцент едновременно.  “Пистолет, куфар и три смърдящи варела” става абсолютен хит и сравняват Георги Костов с  Тарантино .Сред най-успешните филми на Георги Костов до момента са: “11 А”, комедията “Секс академия - мъже”, приключенско - романтичният “Опърничавите” , историческата драма “Останалото е пепел” и първият български финансов трилър „Борсови играчи“. Освен с правенето на филми Георги Костов се занимава активно с правене на реклами, популяризиране на съвременното българско кино, кастинг и откриване и развитие на таланти.

 

Навръх националния празник 3-ти Март зрителите ще могат да гледат два от филмите на режисьора Георги Костов по националните телевизии -  хитовия филм „XIA”, който ще бъде излъчен по BTV , както й „ Останалото е пепел „ вдъхновен от личността на Атанас Буров. „ Атанас Буров е велик патриот и думите му са актуални и днес“ казва режисьорът Георги Костов.“ Любимия ми цитат на Буров е :  „Аз не съм песимист. Аз съм дълбоко убеден, че каузата на България не е загубена, и бих желал да вдъхна във вас същата вяра, да повдигна вашите сърца, да ви дам малко от моя оптимизъм, защото оптимизмът е извор на вяра и енергия, а българският народ има нужда в днешния момент от едното и от другото, за да търпи, да се надява и да действа….“ Именно в този ден трябва да си спомним за великите българи , на които дължим свободата и националната си идентичност. Горд съм и за мен е чест , че имах възможността да съм режисьор на „ Останалото е пепел „ и да се докосна до мислите на всестранно развитата личност на Атанас Буров ,в чиято роля зрителите ще видят Асен Блатечки. „Останалото е пепел“ е първият филм, който заснемам в епоха и използвахме автентични кадри от бомбардировките над София от архива. Смея да твърдя , че се получи много качествен и красив филм , който разкрива пред зрителите събитията в България от 1944-та – 1945-та година.“ Споделя режисьора Георги Костов. Във филма зрителите ще се насладят на добрата актьорска игра на известно актьори като Асен Блатечки, Евгени Будинов, Бен Крос, Нейтън Купър, Диляна Попова и др., както и на една вълнуваща романтична история. Линк към трейлъра:

 

„В „Пулса на танца“ за мен беше удоволствие да работя с екип от доказали се актьори като Ники Илиев, Башар Рахал, Ивайло Захариев, Любомир Ковачев, Сара Драгулева, Райна Караянева, както и с младите таланти Мартина Кондаклиева и Георг Киряков, които са шампиони по спортни танци", каза режисьорът.

 

Главната героиня Мартина Кондаклиева е родена на 08.08.2011 в гр. Смолян , а страстта й към спортните танци и артистичния й талант си проличават още, когато е съвсем мъничка, и прави първите си стъпки на подиума в залата по спортни танци в Младежки дом – Смолян. Красивата тийнейджъра обожава Родопите и родния си град, и винаги когато има възможност с радост се връща в Смолян. На 12-години, тя вече е 5-кратна шампионка на България. Със своя партньор в спортните танци Кристиан Дончев станаха финалисти на GOC 2023 – Щутгарт, Германия, най-престижното състезание по спортни танци, в което участват най-добрите двойки от цял свят. През 2019-та година, когато е 8-годишна, тя е избрана за Мини Мис България. За безспорния талант на Мартина говорят специалисти, които наблюдават шеметната й кариера от самото начало. Освен престижното постижение в Германия, тя е трета във всички категории в шампионата на Румъния през миналата година, първа на Европейско първенство (проведено в Румънския парламент в категория „Джуниър 1“) и с многобройни първи места на национални и международни турнири. Именно на Европейско първенство  в Румънския парламент режисьорът Георги Костов се вдъхновява да направи филм за спортните танци. „ Още от снимачния процес на „XI А” си бях поставил целта един ден да направя филм посветен на изкуството на танца и когато присъствах на Европейско първенство  в Румънския парламент през 2022г. се вдъхнових от красотата на спортните танци и мотивацията и дисциплината на Мартина и партньора й , както и на техните връстници .В този момент взех решение да създам и заснема „Пулсът на танца“. Заедно с Георг Киряков играещ главната роля на треньора на Мартина във филма и Башар Рахал в ролята на бащата на Мартина, написахме сценария . Интересен факт от снимачния процес , е че снимахме сцени от филма по време на реални състезания по спортни танци и церемонии по награждавания, което изискваше перфектна подготовка и организация, тъй като бяхме притиснати от ограниченото време за снимане, с което разполагахме по време на състезанията. Радвам се, че се справихме отлично с това предизвикателство и сърдечно благодаря на Община Бургас за финансовата подкрепа за реализацията на проекта.“ споделя Георги Костов.

 

"Пулсът на танца" е селектиран в конкурсната програма на фестивала "Златна роза“, както и в 28-ят Международен София Филм Фест 2024 ,който ще се проведе от 13 до 31 март 2024. Филмът очаква своята премиера в Лондон на 16.03.2024 г. , както и участия на предстоящи международни кинофестивали.