Изплуваха разтърсващи разкрития за жестокото нощно меле край Панчарево.

Припомняме, че при инцидента пострадаха девет души, някои от които са в критично състояние. Според последната информация, при мелето е издъхнал един човек.

Верижната катастрофа се е случила на разклона за Бистрица, където водачът на автомобил губи управление и се блъска челно в друга кола. Загиналият на място мъж е около 30-годишен. Пострадали са младежи на 16,17 и 18 години. 

Трите основни версии за жестокото меле са неправилно изпреварване, превишена скорост или употреба на алкохол. 
С полифрактура и счупвания на долен крайник, таз и глезен е жена на 29 години. Тя все още е в хирургична зала, тъй като медиците правят опит да спрат кръвоизливите в коремната област. Междувременно се обработват и счупванията й. Състоянието й е изключително тежко и медиците не смеят да правят прогнози.

Д-р Славчо Близнаков от „Св. Анна“, където са настанени някои от пострадалите в мелето разкри, че 18-годишна девойка е с травма на лицевите кости и мозъка, и фрактура на ръката. Тя е стабилизирана, но 16-годишна девойка е в кома и е откарана в болницата в ужасно състояние. Тя е с тежка черепно-мозъчна травма, както и травми на гърди, корем и бедра. За момента са възстановени сърдечната й дейност и дишането, и е опериран далакът й.

Трето момиче пък е в реанимация с гръдно-коремна травма и фрактура на тазобедрената става. Животът на две от момичетата е в опасност, а състоянието на едно от тях е изключително тежко.

Междувременно стана ясно, че водачът, предизвикал жестокото меле е рецидивист на пътя - има над 20 акта и 3 фиша за различни нарушения.
Източник: blitz.bg