Покровителстваните от Джейхан Ибрямов тартори на банда за източване на 9 млн. лв. ДДС от държавния бюджет са били в топла връзка с Васил Божков. Това заявиха ексклузивно трима независими от друг източника на медията ни в ъндърграунда и в системата на МВР.

 

По думите им Черепа е разпъвал чадър над организираната престъпна група, ползвайки влиянието си в съдебната система и подземния свят, за да могат те необезпокоявано да упражняват престъпната си дейност от 2001 г. до днес. През този период и самият Божков бе в "разцвета на силите си" – това бяха най-силните му години, през които натрупа близо милиарди, голяма част от които на ръба на закона.

 

До 2020 г., когато Божков избяга в Дубай, част от средствата, придобити чрез кражби на ДДС от държавния бюджет, са се изпирали през контролирани от него казина и фирми за онлайн залагания.

Нещо повече - един от тарторите на ОПГ-то за кражба на пари е бил засечен да финансира протестите пред президентството през 2020 г. с пари на Божков. Тогава Румен Радев излезе с вдигнат юмрук и постави началото на безпрецедентна политическа криза, а цялата организация на метежите е била захранвана именно от Черепа - факт, който към днешна дата никой не оспорва.

 

Според източниците по онова време срещу част от заловените на 9 август тази година ДДС-ари е имало няколко полицейски разработки, но те били покрити от "мощна фигура в ДПС".

 

Обстоятелството, че престъпната банда е подарила луксозен мощен джип "Рейндж Ровър" на Джейхан Ибрямов подклажда версията, че вероятно той е отървал престъпниците от зандана.

 

Ибрямов е женен за довереницата на Ахмед Доган – Биршен Ибрямова, и фамилията дълги години всяваше страх у избиратели и държавни чиновници. Схемата, от която пряко се е облагодетелствал отцепникът Джейхан Ибрямов, е действала по две направления - по едното са спестени дължимите данъци при търговия със зърнени култури, а по второто направление хазната е ощетена е при търговия с торове, коментираха от ГДБОП.

 

По делото, ощетило държавния бюджет с 9 милиона, трима мъже са с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Сред тях е и Мирослав Тодоров на 45 год. който имал важна водеща роля в престъпната група. Именно неговото име се свързва с Божков по думите на информаторите ни.

 

Тодоров е пълномощник по банковите сметки на всички "кухи" търговски дружества, които са използвани за фиктивното начисляване на ДДС и в крайна сметка неговото изтегляне и ощетяване на бюджета.

 

Потвърждение на информацията за зависимостите между Джейхан Ибрямов и Васил Божков преди месец и половина даде и зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов. 

 

Той пръв разкри заверата между контролираните от Ибрямов шефове на младежката организация и бандите на Черепа.

 

"Искате ли да ви кажа нещо интересно от последните дни: Какво правят двама младежи – Танзер Юсеинов и Алекбер Абил, под диктовка на дерибеите, какво правят по области. Двамата младежи, под диктовката на тримата дерибеи (бел.ред. - Джевджет Чакъров, Рамадан Аталай и Джейхан Ибрямов), обикалят страната и се опитват да се срещат с младежи, за да ги убеждават в правотата на каузата си, как и те трябва да излязат с декларации.  Знаете ли, единият от тях – Алекбер Абил какво цитира - че тримата (въпросните "дерибеи") имат уговорка с Васил Божков. Много младежи могат да го потвърдят това. При първото съобщение аз не реагирах. След това разбрах: това се говори навсякъде.   

 

Те говорят, че имат уговорка с Васил Божков, забележете мафията, вече да си помагат - "Имаме уговорка с Васил Божков да си помагаме. Мафията вече влиза в ДПС", заяви в национален ефир на 15 юли Станислав Анастасов.

 

Доказателство, че Анастасов не хвърля празни думи в пространството беше и придобилата печална известност сбирка на дерибеите в столичния хотел "Шератон" в средата на юли.

 

Публична тайна е, че въпреки смяната на собствеността и бранда, той все още е сферата на влияние на хазартния бос - ето защо беше избран за сборен пункт на накичените с ролекси и картиета отцепници от ДПС.

 

Внимателен преглед на видео записите от сборището пък разкри физиономиите на няколко, меко казано "оперативно интересни" субекта от ромски произход, които години наред са вършели мръсната работа на Божков, най-вече по линия на лихварския бизнес и сводничеството.

 

Точно тези цигански барони бяха стоварили орди от мургави "активисти", имащи за цел да безчинстват в центъра на София пред уж заключената партийна централа. Същите тартори на купен вот сега били редовни гости както в сградата на "Стамболийски" 45А, така и по закътани кьошета и кафенета, където сладко си хортували с Джейхан Ибрямов, свидетелстват източниците ни.

Източник: crimesbg.com