Миконос е остров, който се посещава от известни личности, бизнесмени и хора, които разполагат с големи финансови възможности и има много случаи, включващи пръскане на прекомерни суми.

Миналата събота бизнесмен от България е платил 1 700 000 евро за него и компанията му, за да организират частно парти в изискания крайбрежен ресторант "Scorpios". Компанията е била забавлявана от известния гръцки изпълнител Антонис Ремо. Това разкрива гръцкият информационен сайт Irafinа, цитиран от "Труд".

Става въпрос за Кирил Домусчиев, мултимилионер индустриалец и президент на футболен клуб "Лудогорец", който беше на Острова на ветровете, където прекара част от лятната си ваканция", твърди гръцкото издание.

Само 150 души бяха допуснати до "Scorpios". Всички те, до един са били приятели на бизнесмена. А живото изпълнение на Антонис Ремос развълнува гостите, допълва пък друг информационен сайт Zappit.

Медията отбелязва, че Домусчиев си е прекарал добре, забавлявал се е до насита и е останал толкова доволен, че, накрая е оставил 60 000 евро бакшиши.

Новината е широко отразена и в много други гръцки медии. Припомняме, че гръцкият остров е ставал терен и за други пищни частни партита на родни олигарси.

Точно там през 2016 година беглецът от родното правосъдие Васил Божков вдигна невиждан купон по повод 60-ия си юбилей. Милиардерът трансферира гостите си в чартърни полети. А на въпросния юбилей присъства и скандалното русенско семейство Пламен и Христина Бобокови.

Година преди да бъде погнат от прокуратурата, Васил Божков и Бобокови си спретнаха джулай за 1 милион. Двамата клиенти на прокуратурата, които уж бяха бегли познати, се оказаха верни другари. Появиха се и сензационни снимки от гуляите им в открито море заедно с нежните им половинки – Елена Динева и Христина Бобокова, доказващи близкото им приятелство.

За едноседмичната ваканция с Бобокови край бреговете на Гърция миналия юли, Божков е платил аренда от 480 хил. долара. Това обаче е само наема на супер яхтата "Малтийски сокол". Към нея са били добавени и едни "нищожни" $ 39 хил. за режийни разходи, с които общата сума е набъбнала до 519 000 долара. Или в наша валута - 899 572 лв.

А само преди дни, Бобокови си спретнаха пищна забава, отново на Миконос. В един от най-скъпите ресторанти на баровския остров "Principote" олигарсите поляха закриването на спецправосъдието.

Източник: pik.bg