Лидерът на партия „Възраждане“ направи интересно разкритие. Костадин Костадинов публикува в социалната мрежа Фейсбук списък с медии, финансирани от САЩ. Направи впечатление една от фирмите в списъка.

Става въпрос за „Глобал Уеб“ ООД. Според данните на Костя Копейкин тази фирма е получила 180 000 лв. от Америка, за да публикува видео съдържания в платформата Gospodari.com.

Наша проверка установи, че фирмата принадлежи на 6 човека. Сред съдружниците е едно интересно име и то е това на Магърдич Бедрос Халваджиян, който има 26% дялов капитал. Повече има само брат му Джуди, който притежава 29% дялов капитал.

През годините Маги и Джуди се проявяваха като ревностни симпатизанти на САЩ. Те неведнъж са критикували Владимир Путин и са възхвалявали Запада, а се оказва, че са получавали финансови средства за това.

Публикацията на Костадинов е по повод критиките, които той отнесе заради това, че си позволи да изгони журналисти на своя пресконференция, защото били финансирани от САЩ.

Маги Халваджиян дори се е появявал с тениска с американското знаме в ефира на Нова телевизия. Той е огромен фен на САЩ и открито говори как това е страната на неограничените възможности. Оказва се, че всичко не е било просто фенщина, а и нещо повече, което отново е пари.

Източник: Crimesbg.com