Експертизите доказват, че Ангел Христов-Геле, по-известен като един от Братятa Галеви, несъмнено е починалият миналото лято. Това са установили изследванията, които бяха назначени с цел да се разбере дали погребаният на 8 юни в Дупница е Геле, тъй като имаше много спекулации, че друг е в ковчега. Това разкри прокурор Марияна Сиракова от Окръжната прокуратура в Кюстендил пред столичен вестник.

"Тройната съдебно-медицинска експертиза категорично показва, че починалият наистина е Ангел Христов-Геле. Няма следи от насилие, няма данни да е отровен. Брат Галев е починал от тромбоза, настъпило разстройство на коронарното кръвообращение, остра исхемия и вследствие на това е последвала бърза смърт", каза прокурор Сиракова. Тя допълни, че разследването е прекратено още миналата година, защото няма данни за извършено престъпление.

Разследването около смъртта на Геле приключи, но нищенето на това как е влезнал в страната все още продължава. Към момента органите на реда удрят на камък.

"Разпитани са съпругата на Христов, синът му и други негови близки. Изисканите справки от пунктовете за влизане и излизане от страната показват, че той не е преминавал границата, поне не с името Ангел Христов. Предстои да бъдат извършени още действия, разследването не е приключило." Това разясни Крум Крумов - зам. районният прокурор на Районната прокуратура в Кюстендил.

Ангел Христов бил отслабнал до неузнаваемост 

Към този момент разследващите удрят греда след греда. Според една от версиите, възможно е Геле да е влязъл в страната чрез мигрантски канал през една от границите ни. Дали това ще се окаже наистина така и дали въобще ще се разбере как издирваният чрез Интерпол се озова в имението си в Ресилово, Дупница, предстои да разберем.

Неотдавна седмичникът "Уикенд" разкри, че Ангел Христов се е прибрал много по-рано в България - още в началото на 2022 г., когато получил фаталната диагнозата рак. Той решил да се върне, за да е до семейството си, след като никакво лечение не помогнало. Това обяснява защо Христов е бил драстично отслабнал

Братя Галеви, които нямат роднинска връзка, бягат от страната през 2012 г. малко преди да получат окончателни присъди от 5 и 7 г. затвор за рекет и изнудване. Тогава бяха пуснати и за издирване с червени бюлетини от Интерпол. След кончината на Геле полицията продължават да издирва партньора му Пламен Галев под дърво и камък, но следа от него няма. Издадените червени бюлетини за издирването на Братя Галеви от Интерпол са с давност до 2024 г. Едната вече е свалена заради смъртта на Ангел Христов, но другата - за Пламен Галев, продължава да е на сайта на Интерпол. Според дупничани, Галев също си е в България.

Братя Галеви в съда при произнасянето на присъдите им, броени месеци преди да избягат от България

Източник: lupa.bg