Анита Димитрова и Димитър Рачков. Красавицата и звярът. Младата хубавица и застаряващия чичак... Още много сравнения могат да се направят за тази връзка, в която болшинството от приятелите и познати на Рачков се съмняваха още от началото й. И ето, че се оказаха прави.

Да, любов между двамата има, но явно тя през цялото време е била основно от страна на комика и водещ към 23-годишната блондинка. Която също е привързана... но не към любимия си, а към парите, името и връзките му.

Доказателствата за това са много, като започнем от редицата "скарвания" между двамата, всяко от които се случвало все в момент, в който Митко не е угодил на някое от желанията на Димитрова. Последният им подобен разрив бил точно около рождения ден на комика, който чукна половин век. И... Анита дори не се сети да му честити в мрежата, както прави винаги, когато й е угодено, коментират запознати.

"Една дума! Една дума нямаше за Рачков, когото уж обожава, с когото уж смята да сподели живота си и който не просто имаше празник, а имаше юбилей. Той все се надяваше, че тя ще го уважи впоследствие, че по някакъв начин ще изрази чувствата си пред света, но не стана така. Направи се на разсеяна и толкова, което го засегна силно", разказват близките до Рачков.

Те добавят, че Димитър може и да се прави на дебил от екрана, но реално е много раним и чувствителен, а често пъти изпадал дори в състояние на меланхолия и депресия.