Живите елхи заляха пазарите още отсега като цената им започва от 22 лв. и достига до 200 лв. Магазините предлагат на промоция и изкуствени елхи, а хората бързат да се снабдят преди началото на декември, когато цените им със сигурност ще бъдат повишени.

 

Обикновено естествените елхи са с височина между 40 и 200 см. Най-евтино ще ви легне закупуването на борче от с. Баните на цена от 7 лв./бр. Условието обаче е да купите поне 30 броя. Отдалеч става ясно, че тази оферта е изгодна, но е за търговци на едро, които след това продават дръвчетата на цена от 20-25 лв./бр.

 

Пуснаха елхите за Коледа, започват от 25 лева

Смърч в саксия можете да откриете на цена от 50 лв. Търговци разкриват, че от доста време насам най-предпочитани са дръвчетата с корен, които след това се засаждат и продължават да радват със свежестта си. Те подчертават, че при покупката на клиента се издава превозен билет и документ за произход. Повечето продавачи към момента имат налични между 2 и 3000 броя елхички.

 

По магазините вече са пуснати и изкуствени смърчове, чиято цена започва от 12 лева и надхвърля 250 лв. за най-луксозните модели с височина от 2 метра.

Източник: Уикенд