Прокурорският син от Перник, който нашумя като терориста на града, който бие наред хората по улиците, отново е в ареста, след като на практика сам се тикна обратно там.

Преди дни от балкона на апартамента, в който живее, той призна пред репортери, че е излизал по заведения, въпреки че е под домашен арест. Това предизвика скандал и властите нямаха друг избор, освен да го приберат обратно на топло.

18-годишният келеш не само не съжалява за нито едно от престъпленията, които е извършил, но и най-нагло се надсмива над закона. Затова сам призна, че е излизал и дори каза, че в полицейския арест е като в хотел. Освен това той разкри и нещо много важно и то е, че на практика няма проследяващо устройство и затова си е ходил навсякъде.

На крака на Васил е било поставено радиочесторно устройство, но то така и не е проработило. Системата била следната. Слага се гривна на крака на престъпника, а в жилището му има друго устройство, което отчита колко близо се намира гривната до него.

В случая на татковото синче обаче гривната била „бъгната“ с помощта на човек от ГДИН и отчитала грешно. Показвала, че е до устройството, а в същото време можело да е навсякъде.

Ето защо „лекето“ е било забелязано в най-различни заведения в Перник. Безскрупулният бияч е бил забелязан в ресторант „Казабланка“, в кафенето „Рай“ и в лоби бара на хотел „Струма“. Свидетели твърдят, че на всичките места е бил с гривната на крака, което е скандално.

В същото време правосъдният министър Крум Зарков излиза с нелепата версия, че Васил Михайлов е излизал, защото в Перник нямало останали радиочесторни устройства и неговото дошло след два дни. Наясно ли е Зарков, че ако е така, то скандалът е още по-голям, защото излиза, че властите са знаели, че може да излиза цели два дни, а за този период може да извърши нови побои.

В крайна сметка, за да се потули скандалът, разглезеното тийнейджърче на „тати“ бе върнато в ареста, сякаш това е някакво наказание, след като там е като хотел. Този човек никога няма да си вземе поука, докато има корумпирани служители, които да му помагат. Държавата отглежда един бъдещ убиец, ако сега не бъде наказан подобаващо.

Какво обаче може да излезе от син на един лихвар?! Колкото и странно да е, доскорошният окръжен зам. прокурор на Перник Бисер Михайлов е бил съден за лихварство.

През 2010 г. той и брат му Васил, на когото е кръстен синът му, очевидно са много близки, отпускат заем от 30 хил. лв. на закъсал финансово човек, но слагат по 3700 лв. лихва на месец. Двамата тогава са задържани от вътрешния министър Цветан Цветанов, но не след дълго случаят е потулен.

Очевидно е, че това семейство се има за богопомазано, макар да не спазва нито една от божите заповеди. Бисер, Васил, а и може би всички останали в рода им, смятат, че не те трябва да живеят според закона, а законът според тях. Грозна родна картинка.

Източник: Уикенд