Прокурорският син от Перник Васил Михайлов, който е подсъдим за серия от непредизвикани побои над мирни граждани, се е проявил и в затвора, където е пребил убиеца на Милен Цветков – Кристиан Николов. Припомняме ,че Николов изтърпява 9-годишна присъда за убития от него журналист Милен Цветков в катастрофа.

 

Нападението над Кристиан се е случило на 21 декември м.г. по обяд, по време на разходка в карето на лишените от свобода, но поредният случай на агресия на Васил Михайлов бил покрит от затворническата администрация.

 

„Васил му се нахвърли безпричинно пред очите на трима надзиратели и му нанесе жесток побой в областта на тила, а когато Кристиан падна, започна да го рита в главата. Надзирателите успяха да озаптят прокурорския син, но не го пратиха в карцера, а впоследствие дори не докладваха за инцидента. Кристиан Николов не пусна жалба за побоя, който му бе нанесен, а няколко дни по-късно беше пуснат за 2 дни в отпуск за коледните празници от администрацията на затвора“, разказва лишен от свобода.

 

Според мълвата, която се носи сред обитателите на Централния софийски затвор, убиецът на Милен Цветков е бил нападнат от прокурорския син, тъй като отказал да му плаща „такса спокойствие“. Затворници свидетелстват, че синът на пернишкия окръжен прокурор Бисер Михайлов, заедно с още двама рецидивисти, изтърпяващи при съди за хулиганство и търговия с дрога, подлагат на системен тормоз лишените от свобода в Софийския затвор и ги принуждават да им плащат, за да не бъдат малтретирани. Твърди се, че преди да бъде жестоко пребит, убиецът на Милен Цветков бил рекетиран да плаща по 5000 лева месечно на Васил Михайлов и бандата му.

 

Докато е зад решетките на Софийския затвор в очакване на присъди по делата си за побои и нанасяне на средни телесни повреди в Перник, прокурорският син Васил Михайлов подлага на системен тормоз свои съкилийници, но извращенията му зад решетките са игнорирани от началника на Софийския затвор, директора на Главна дирекция „Изпълнения на наказанията" и Софийската районна прокуратура. Според разказите на лишени от свобода Васил Михайлов е пребил жестоко поне 7 затворници, но само един от побоите е бил докладван на прокуратурата.

 

Зад стените на Софийския затвор упорито се мълви, че началникът на пандиза е забранил на надзирателите да налагат наказания на прокурорския син Васил Михайлов, тъй като бил приятел с баща му Бисер. 20-годишният Васил е подсъдим за серия от побои в Перник, както  и за закана за убийство, отправено към бившата му приятелка.

 

Кристиан Николов, който дрогиран с три вида наркотици помля с мощния си джип и уби на място журналиста Милен Цветков на светофара на бул. „Черни връх“ на 19 април 2020 г., беше осъден на 9 години затвор миналото лято и въдворен в Софийския затвор. Лишени от свобода признават, че Кристиан е кротък по нрав и не създава проблеми. Вероятно заради богатството на майка си убиецът на Милен Цветков е станал обект на рекет от страна на прокурорския син от Перник. След побоя Кристиан е зорко пазен от надзиратели, които не допускат той да се засече с мъчителя си Васил Михайлов.

Източник: Уикенд