Днес се проведе поредното заседание по делото за убийството на актрисата Виолета Донева, при което обвиняема е внучката й - 19-годишната Ивет Стайкова.

Бившо гадже на Ивет бе сред разпитаните на днешното заседание. 19-годишното момче разказа, че се познавал с нея две години преди трагичния инцидент и е бил наясно с това, че тя употребява дрога.

"Ивет употребяваше наркотици. Виждал съм я. Взимаше амфети. Държеше се биполярно, като непрекъснато сменяше настроенията и мислите си", разказа той.

"Тя вече беше започнала да употребява амфети. Взимала е поне от около 5 години всичко - от екстази, марихуана, кокаин, антидепресанти, приспивателни и други работи, на които дори не мога да им кажа името.

Запознахме се в нейното училище, бяхме обща компания и по-късно станахме интимни. През 2021-а Ивет имаше халюцинации, говореше несвързано. Започна да се случва и след като се е наспала.

Приятел на убийцата на Виолета Донева: Мозъкът ѝ беше изпит от наркотици

Това е причината, поради която се разделяхме на няколко пъти. После тя спря наркотиците, пак беше нормално момиче, но после започна отново да употребява и започна с неадекватното поведение", разказало пред разследващите момчето.

Бившият приятел на Ивет пояснил тогава, че Стайкова е искала да избяга от реалността и с приема на много и различни видове дрога е говорела за различни светове.

"Започна да употребява метамфетамин и нямаше нищо общо с реалността. Сменяше настроенията си, нямаше жени приятели, общуваше само с мъже. После прекратихме взаимоотношенията си. С течение на времето забелязах, че Ивет започна да не понася реалността и често употребяваше дрога, за да избяга от реалността", гласят показанията на момчето.

След раздялата им, няколко месеца преди убийството на актрисата Виолета Донева, те са се виждали няколко пъти.

Приятел на убийцата на Виолета Донева: Мозъкът ѝ беше изпит от наркотици - Снимка 2

"Тогава тя говореше за звезди и галактики, приказваше несвързано, трябваше някой да ѝ казва каква да прави. Мозъкът ѝ беше изпит от наркотиците.

Без наркотици не можеше да живее", констатирал пред разследващите екс приятелят на Ивет.

Пред съда трябваше да се яви баща ѝ Иво Стайков, който пръв открил майка си мъртва в апартамента ѝ в столичния квартал "Изток". Той обаче не се яви в съдебната зала днес.

Ивет Стайкова е обвиняема за убийството на баба си. Актрисата бе намерена мъртва през октомври 2022 г. в жилището си с нанесени по тялото 54 удара с нож. Шест от ударите засегнали жизнено важни органи по тялото и главата на Виолета Донева, като през цялото време 79-годишната жена е била в съзнание и изпитвала болки.

Следващото заседание по делото е насрочено за 9 февруари 2024 г.

Източник: lupa.bg