Поп певицата Прея и колегата й – Евден Димитров се сгодиха в Париж. Това става ясно от снимки в нета, които двамата публикуваха  на профилите си.

"Това пътуване беше подарък от него за рождения ми ден и ме направи много щастлива. Сам е организирал абсолютно всичко. Изкарахме си много романтично, бяхме на велик концерт и си починахме, от което се нуждаехме много. Самото предложение за годежа и пръстена, дойде след като кацнахме в България. Прибрахме се, беше ни супер готино, не си представях друг начин, по който можеше да получа пръстен. Поне час след предложението не спрях да плача от щастие, а все още и той, и аз сме като омагьосани от случилото се и всичко, което предстои", сподели Прея.

Цялата случка е колкото романтична, толкова и забавна, тъй като ангажираността на двамата дълго време не позволява да съобщят на приятелите и обкръжението си добрата новина. 
"Още не сме определили датата за сватбата", с усмивка сподели Прея.

Връзката с любимия й – двуметровият бас китарист и бивш баскетболист започнала в звукозаписно студио, където и двамата са имали служебни ангажименти. 
Евден Димитров, най-вероятно има турски корени, тъй като името, което носи е турско и означава "домашен". 

Името му е семейна традиция – така са се казвали неговия пра-пра дядо и дядо. Двойката работи съвместно, а Ечи, както му казват на галено, акомпанира с китарата или на пулта на нейни участия.
Освен това двуметровия младеж свири в две банди „Dayo“ и „Funky Miracle“, с които пуска албуми и имат участия на концерти.

Близките им одобряват връзката им и се радват, че двамата се разбират чудесно. От известно време пухкавата певица свали 15 кг, като през цялото време до нея плътно стои бившият спортист. Евден й помага в диетата, като не хапва от любимите си неща, за да не я дразни.

Младият басист е от Монтана, завършил е магистратурата си в НМА "Проф. Панчо Владигеров".
За Евден, Прея е като "сбъдната молитва", по думите му, а той самият отговаря на най-важните изисквания – тези на бабата на Прея. 
Певицата и част от "Гласът на България" по Би Ти Ви винаги е мечтала за висок мъж. 

Споделя, че като била малка вървяла доста висока, но в един момент спряла да расте. Баба й се шегувала с нея, че ако стане много висока, няма да може да си намери мъж.
Бащата на Евден е треньор по баскетбол, а майка му е журналистка. Той е талантлив джазмен по душа, изоставил спорта заради баскитарата, в която се влюбва малко по-късно и осъзнато. Точно както в Прея.

И за двамата връзката им не е любов от пръв поглед. По-скоро започнала от приятелство. Прея е първата, която е разкрила емоциите си, преди Ечи.
Всичко се случва малко след полунощ, на един Хелоуин, в който тя е маскирана като черна Круела Девил с кадифени ръкавици, които Ечи харесва много, а той – като себе си. Тя поставя въпроса ребром. Той отвръща на удара.

"Обичаме се, това в момента е най-важното и смятаме да запазим любовта си", твърди Евден, който грее най-силно, когато е до любимата си Прея.
Източник: Уикенд