Пореден пир по време на чума си спретна шефът на УМБАЛ “Лозенец”, по-позната като Правителствена болница. В редакцията ни постъпиха ексклузивни кадри от новогодишно парти, платено от бюджета на лечебното заведение.

 

Специални гости на гуляя са Румен Радев, съпругата му Десислава и вицепрезидентът Илияна Йотова, на която Христо Стоянов галантно кавалерства. За да се подмаже на държавния глава, с чийто протекции шефът на Правителствена болница зае поста си, той е потрошил минимум 50 хил.лв. за “чики-рикито”, и то по много скромни разчети. Да весели гостите е нает не кой да е, а Веселин Маринов, който не хваща микрофона за по-малко от 10 хил.лв. Подгряващи изпълнители са били Силвия Кацарова и Борис Солтарийски, които също прибират по 5-10 хилядарки на калпак. Присъстващите пък са били над 500 души. Т.е за хапване и пийване са отишли минимум още 25 бона, ако разбира се, не броим неприлично скъпият алкохол, който се е лял на корем за кефа на Радев.

 

На лукса и разточителството, което виждаме от видеото, могат да завидят дори руски олигарси. Най-циничното е, че масрафът е от сметката на потъналата в борчове болница. Новогодишното парти се провежда в светлината на зловещи разкрития за престъпното облагодетелстване на шефа й Христо Стоянов.

 

Преди време сайтът “Народ” публикува извадки от годишното наблюдение на болницата, отразено в свидетелски показания, специални разузнавателни средства, разпити на хора, облажили се с хиляди левове чрез схемата ДМС:

 

„На пациент е направена операция. Същият ден от операционната излиза лекар, който на 3-ия етаж в дъното, точно под камерите, до прозореца, започва да брои плик с пари. На камерата ясно се вижда, че професорът няколко пъти преброява парите. Записът от камерите не може да бъде приложен като доказателство, тъй като не е направен по установения ред. Записът е послужил само за сведение, че нещо става в болницата. Той обаче е изтрит, въпреки че се вижда лицето на професора, направил операцията.“

 

„Относно болницата: сключват се граждански договори с фиксирани месечни възнаграждения; в договора залягат и други условия, срокове и задължения от страна на болницата. Едно от тях е: ДМС (допълнително материално стимулиране) за всяка направена операция в процент от отпуснатите средства от НЗОК. ДМС има и за директора на болницата като официална и като част от изплатените ДМС на оператора. Получени са сигнали, че в епикризите при изписване на пациентите се надписват манипулации, дори операции, които изобщо не са извършвани. Целта е източване на НЗОК и получаване на повече средства под формата на ДМС”, пишат одиторите.

 

Е, д-р Христо Стоянов очевидно не го е еня за тежките далавери, в които е уличен, защото вярва, че Румен Радев ще го пази на сладкия пост, твърдят скандализирани медици от болницата. Според запознати с медико-политическите преплетки, бащата на шефа на Правителствена болница бил сред неофициалните съветници на държавния глава, ето защо докато не изтече мандата му, той бил обещал на доктора да векува на поста.

Източник: crimesbg.com