Следите по колата, причинила жестоката катастрофа в София са доста сериозни. При ПТП-то загинаха 2-ма младежи, които готвели сватба, споделиха техни близки.

На появилите се снимки на автомобила се виждат освен изцяло смачканата предница и ударената дясна джанта и спадналата гума.

Злополучният автомобил е шофиран от едва 18-годишния шофьор Адриан Антонов. Неговият шофьорски стаж е едва два месеца и малко. ПТП-то е станало през вечерта.

Появиха се снимки на колата-убиец, помела двама пешеходци в столицата

В предварително изнесената информация се твърдеше, че водачът не е спрял за полицейска проверка и тръгнал да бяга, при което полицията го е подгонила. Тогава се твърдеше, че ударните пешеходци са се намирали на тротоара, но и двете подробности бяха опровергани.

От записите на охранителни камери става ясно, че водачът не е бил преследван от полицията, а загиналите пешеходци са пресичали с предимство на пешеходна пътека.

Появиха се снимки на колата-убиец, помела двама пешеходци в столицата - Снимка 2

Както се оказва, често най-тежките катастрофи в столицата се случват в най-малко натоварените части на деня, а и в почивни дни. Това накара много от хората, излезли на шествие в памет на загиналите млади хора да поискат по-сериозен контрол от страна на органите на реда.

 Адвокатът на шофьорът, причинил трагедията заяви, че подзащитният му е бил заслепен от насрещно движещ се автомобил на дълги светлини.

Появиха се снимки на колата-убиец, помела двама пешеходци в столицата - Снимка 3

Предстоят множество експертизи, които ще установят подробностите около случая.

Източник: lupa.bg