Както вече ви информирахме, братът на евродепутата Елена Йончева – Иван Йончев уби моторист, но не е бил арестуван дори и за минута.

Освен това срещу него все още не е повдигнато обвинение. В резултат на предизвикания от него инцидент освен единият загинал човек, има и тежко ранена жена. Припомняме, че случката се разигра на 22 август.

Директорът на ОДМВР-Монтана Бисер Йончев обаче е прикривал цели 14 дни катастрофата от медиите. 
За произшествието се разбра едва на 7 септември, след като Окръжната прокуратура в Монтана изтече информация към медиите.

Публична тайна е, че в последно време прокуратурата и МВР са на нож пред последните 18 месеца. Това се случи, след като силовото ведомство попадна в ръцете на Бойко Рашков, а след това на Иван Демерджиев.

Според запознати катастрофата е станала към 20 ч. вечерта на 22 август в района на надлеза на изхода от Монтана към Лом.
Именно там 54-годишният Иван Йончев, който бил зад волана на „Ауди“, извършил неравомерен ляв завой като отнел предимството на движещия се по централния път 39-годишен моторист. В резултат на удара, мотористът е издъхнал на място. Иван Йончев пък се е отървал само с натъртвания.

27-годишната жена и 9-годишното дете, които се возили при него на задната седалка обаче, са тежко пострадали. Жената е настанена в монтанската болница. Предполага се, че тя е била служител в екосвинефермата му край Монтана.

При все, че веднага станало ясно, че вината за катастрофата е именно на Иван Йончев, той не е бил задържан дори за една минута. 
Друг интересен факт е, че лично шефът на ОДМВР-Монтана, Бисер Йончев е посетил местопроизшествието и дал разпореждания инцидентът да не бъде разкриван пред медиите.

Мълвата носи, че Йончев, чието фамилно име случайно съвпада с това на евродепутата Елена Йончева е получил указания лично от Пламен Узунов – бивш МВР шеф и настоящ съветник на президента Румен Радев, как да бъде проведено разследването. 

При все, че резултатите от взетите проби за алкохол и наркотици са отрицателни, мнозина имат съмнения, че те може да са манипулирани заради дългото пазене на инцидента в тайна.
Освен това, едва ли ще е изненада за някого фактът, че от МВР са изкарали виновен за инцидента загиналия моторист, вместо брата на Елена Йончева. Хванали са се за това, че е управлявал мотора си без книжка, пренебрегвайки факта, че Иван Йончев му е отнел предимството и го е убил на място.

Мнозина си обясняват потулването на сигнала за инцидента, предизвикан от по-малкия брат на Елена Йончева с това, че тя минава за част от лобито на президента Румен Радев.

Припомняме, че това е вторият пътен инцидент с близък до президента, който бива потулен от полицията. 
Вероятно си спомняте, че на 17 август 2018 година, бащата на Радев – Георги Радев блъсна с колата си електрическа триколка, управлявана от 70-годишния инвалид Стефчо Тодоров. 
Тогава катаджиите също изкараха виновен мъжа с триколката, при все, че бе установено, че Георги Радев е навлязъл неправомерно в кръстовището с автомобила си.

Година и половина след инцидента, Георги Радев издъхна, а президентът обвини негласно за кончината му политическите си опоненти заради това, че са раздухали излишно катастрофата в медиите с внушението, че той е измъкнал баща си от правосъдието.
Източник: Уикенд

Полицейски шеф покри брата на Елена Йончева, който уби моторист