От това лято, общинските паркинги в Царево, по-специално този в центъра на града до градския площад, известен като Старата автогара са с нов наемател. Въпреки това се появява въпросът дали зад тях не стои Емил Пейчев, общинският съветник от ПП, който разполага с криминално досие, както стана ясно преди време. Това е още един пример на подмяната, вместо промяната.

ПОДМЯНА: Емил Пейчев, общинар от ПП взе златни паркинги в Царево (ПОЛИЦЕЙСКА СНИМКА)

Кметът на община Царево обяви процедура за управление на паркингите през май месец, при което се явиха няколко участници.

Спечелилата фирма обаче смени собственика и управителя си, като тя беше участвала и в процедурата за концесия на малкия плаж в квартал "Василико". След тази процедура обаче фирмата промени собствеността си и сега принадлежи на Иван Вълчев от Царево. Тази промяна поставя въпроса кой е реалният участник в търга за плажа.

ПОДМЯНА: Емил Пейчев, общинар от ПП взе златни паркинги в Царево (ПОЛИЦЕЙСКА СНИМКА) - Снимка 2

Не е ясно дали Иван Вълчев е истинският собственик или е подставено лице, използващо чуждо финансиране. Той е известен със не големите си финансови възможности, а според местните хора преди време е имал „срещи“ с МВР заради трафик на бежанци.

ПОДМЯНА: Емил Пейчев, общинар от ПП взе златни паркинги в Царево (ПОЛИЦЕЙСКА СНИМКА) - Снимка 3

Достоверна информация твърди, че по време на участието си в процедурата за паркинга, Вълчев многократно е посетил партийния офис на общинския съветник от "Продължаваме промяната" Емил Пейчев, който е известен с опитите да се намесва във властта и бизнес начинания.

ПОДМЯНА: Емил Пейчев, общинар от ПП взе златни паркинги в Царево (ПОЛИЦЕЙСКА СНИМКА) - Снимка 4

Има и друг интересен факт за Вълчев - той управлява и ресторант в квартал "Василико", част от който е била определена като незаконно построена на държавна земя.

ПОДМЯНА: Емил Пейчев, общинар от ПП взе златни паркинги в Царево (ПОЛИЦЕЙСКА СНИМКА) - Снимка 5

Запознати информират, че има подаден сигнал и за рекет срещу Иван Вълчев във връзка с процедурата за плажа - твърди се, че чрез трети лица е предлагал взимане на подкуп, за да се откаже от търга.

Източник: narod.bg