Макар петричката пророчица Ванга никога и никъде да не е казвала прогнози по години, в последния месец от настоящата година, големи световни таблоиди се надпреварват в писанията си какви пророчества е направила тя за идната 2024 г.

 

Нито са нейни „виденията“ за планетите до 5079 г., нито пък измислиците, че е предупредила за аварията в Чернобил още в началото на 1986 г. Преди тя да издъхне през 1996 г., й се приписва ясновидство за всички големи събития на планетата и тази тенденция продължава да се разширява с всяка следваща година.

 

Сега смятани за авторитетни издания като „Дейли Мейл“, „Сън“, „Мирър“ и още дузина англоезични онлайн медии се преписват в апокалиптичните предсказания, които уж била направила Ванга за догодина. Руските медии правят това още по-произволно и обикновено добавят нови и нови измислици. В Англия продължават да наричат Ванга Ангелът на Апокалипсиса, докато в Германия се предпочита определението й като Балкански Нострадамус.

 

По света се надпреварват с пророчествата на Ванга за 2024 г.

На Острова „обобщават“ неясно кога и неясно дали въобще са направени „пророчества“ на петричкия феномен в 7 точки. На първо място всички пишат за възможен опит за убийство на Владимир Путин. Показателно е, че много от руските медии наблягат на това пророчество. Твърди се, че Ванга предрекла, президентът на Русия Владимир Путин ще бъде убит от някой от близкото му обкръжение през следващата година. Ще го наследи мъж със същото име, който ще бъде не по-малко смел и решителен в действията си, защото самото име означавало „господар на света“. На Острова посочват, че Кремъл непрекъснато отрича спекулациите, че Путин има рак и опровергава твърденията, че здравето му се влошава.

 

На второ място се посочва уж предсказаното от Ванга, че 2024-та ще е година на терористичните атаки в Европа и това изисква голяма бдителност на европейските правителства. Не по-малко страшно звучи „пророчеството“, че „голяма държава“ ще извърши тестове или атаки с биологични оръжия през следващата година.

 

За 2024 г. петричката пророчица, наричана от някои медии по света просто „Баба“, „видяла“ огромна икономическа криза, която ще повлияе на световната икономика през следващата година. Странно е как Ванга уж посочила фактори за тази криза като увеличаване нивата на дълга, по-нататъшно геополитическо напрежение и изместване на икономическата мощ от Запада към Изтока.

 

Ужасяващите климатични събития са задължителна част от пророчествата не само на Ванга, а и на други пророци като Нострадамус и Едгар Кейси например. С оглед дейността на съвременните климатолози и изследователи на земната атмосфера подобни сценарии имат напълно научно обяснение и дори не е нужно да бъдат „прогнозирани“ от ясновидци. Според западни медии Ванга има видение, че през 2024 г. ще се случат ужасяващи метеорологични явления и природни бедствия. Метеорит ще падне в Тихия океан. Това ще предизвика гигантски вълни, които ще пометат селищата по бреговете на няколко държави. Ще има промяна на орбитата на Земята, което обикновено се случва за дълъг период от време. Но ако се случи за кратък период от време, може да предизвика огромна промяна на климата и скок в нивата на радиация.

 

Като следващо „предсказание“ на Ванга се посочват кибератаките. Дали някога пред някого Ванга е говорила за компютри и кибератаки, е неизвестно и неособено вероятно. Но според световни таблоиди тя била предрекла, че през 2024 г. ще има нарастване на кибератаките, тъй като изключително находчиви хакери ще се целят в жизненоважната за всяка страна инфраструктура като електрически мрежи и пречиствателни станции. Това ще е друга голяма заплаха за националната сигурност.

 

И все пак не всичко е мрачно и песимистично в изброяваните „предсказания“ на Ванга за 2024 г. Голямата новина за света и човечеството би било откритието на лекарство срещу рака и алцхаймер. Пробивът в медицината ще е реален и дългоочакван, предвидила петричката пророчица.

 

Неясно как Ванга уж направила и прогноза за други технологични пробиви, и по-специално в сложната материя на квантовите изчисления, съобщава History.со.uk.

Квантовите компютри ще се развиват бързо и ще могат да решават проблеми по-бързо от традиционните компютри. Така ще се увеличи значението и ролята на изкуствения интелект.

Източник: Уикенд