Скандалният случай е отпреди година, когато Реджеп Мехмед Ибишев, помак от Сърница, който върти бизнес с две фирми – „Булгарлес инвест“ ООД  „Транс лес – 82“ ЕООД, паркира кьоркютук пиян лъскавото си БМВ с тарикатския регистрационен номер СВ 7757 СН пред пернишкия ресторант „Никрас“. За перничани не е тайна, че баровецът е със статут недосегаем, тъй като бизнесите му се ползват с протекцията на кмета Станислав Владимиров.

 

Бабаитът е придружаван от бодигарда си Олег Кралчев. Заведението е пълно с млади хора, празнуващи абитуриентски бал заедно с класния си ръководител Анелия Асенова. Сред завършващите е и Васил Михайлов, добил популярност като прокурорския син от Перник.

 

Когато Реджеп спира пред ресторанта, отпред неколцина младежи пушат по цигара.

 

Влизайки обратно в заведението след фас паузата, Васил Михайлов и съученикът му Антон Славов правят забележка на Ибишев, че е паркирал колата на самия вход и пречи на абитуриентите да минават свободно. Тази невинна забележка се оказва достатъчна, че да вбеси самозабравилия се помак. Реджеп нервно се навира в БМВ-то, вади от жабката пистолет ЧЗ и придружаван от бодигарда си, нахлува в „Никрас“, застава на дансинга и размахва патлака.

 

Танцуващите в този момент младежи се паникьосват и се разбягват. Като в екшън филм впиянченият приятел на кмета Станислав Владимиров започва да стреля напосоки! Психарят изпразва цял пълнител, за щастие, без жертви, но успява да рани в лявото коляно класната ръководителка Анелия Асенова, абитуриентът Антон Савов получава дупка в ръката, а роклята на Борислава Борисова се напоява с кръв за секунди от две прострелни рани в рамото и крака. В крака е улучен и Васил Михайлов – така кървавата равносметка е общо четирима ранени.

 

Дошлите на място полицаи демонстрират същото мутренско поведение – те подучват Ибишев да заяви, че е ползвал оръжието при самозащита, затова кметският другар дори не е задържан. След като собствениците на заведението предоставят на разследващите видеозапис от безумния екшън, ясно се вижда цялата истина.

 

Под натиск от кмета Владимиров обаче местните прокурори си дават отвод и така разследването пристига в София. Заместник районният прокурор Георги Иванов – в отклонение от правилата за случайно разпределение на делата, възлага случая на своя бивш колега от МВР Валентин Видов.

 

Пияна мутра гръмна 4-ма в Перник, дори не го съдят

 

Резултатът – за година и половина по делото реално не е свършена никаква работа. Пострадалите Савов, Борисова и тяхната класна ръководителка Асенова са напълно обезверени. За да е пълна картината, младежите са били причаквани пред домовете си и „съветвани приятелски“ да не ровят по случая. На класната ръководителка Асенова пък е било намекнато от училищното ръководство, че не е желателно да предоставя медицински документи по делото.

 

Единствено прокурорският син Васил Михайлов се сетил да посети за преглед и медицинско болница „Пирогов“ в София, откъдето документи по казуса по-трудно биха могли да изчезнат.

 

Така, вместо прокурор Валентин Видов да разследва Реджеп Ибишев за опит за убийство на 4-ма души по начин и със средства опасни за мнозина, обвинителят „излъсква“ стрелеца, като намира, че по делото имало един-единствен пострадал. Така с нелепи процедурни хватки обвинителят стига до абсурдното заключение, че понеже Перник бил малък град и пострадалият Васил Михайлов се познавал с Ибишев, то липсвало престъпление и делото следвало да се прекрати?!?

Пострадалите пък отказват всякакъв коментар по случая и са сериозно притеснени за живота си.

Прокурор Видов очаквано, не отговаря на обажданията. Харесващият да говори пред медиите зам.-районен прокурор Иванов също се е покрил от медиите и не отговаря на служебния си телефон.

Източник: Уикенд, crimesbg.com