Въоръжен с пистолет и с камуфлажен елек мъж се отдалечава от квартален магазин с руса жена под ръка. Секунди след това се обръща към друг мъж, който тича след него, вади патлака и застава в поза: „Стой, ще стрелям!“.

 

Сцената се развива в столичния квартал „Хаджи Димитър“ и от няколко часа се превърна в една от новините в централните емисии на националните медии. Слава Богу, ранени при инцидента няма, въпреки че всеки, който гледа клипчето си дава ясна сметка, че това си е жив късмет.

 

Има обаче арестуван – мъжът с пистолета, който се оказва… разследващ журналист. Или поне така се представя в последното десетилетие, въпреки че по-обстоен преглед на личното му поведение показва, че в него надделява повече желанието да се прави на крими герой от 90-те, отколкото да се бори с неправдата в страната.

 

Димитър Стоянов размахва оръжие на улицата

Той е Димитър Стоянов и е част от т. нар. „разследващ екип“ на сайта BIRD. Казваме т. нар. „разследващ“, защото през годините имената на Стоянов и главният редактор на сайта – Атанас Чобанов, се свързват предимно с поръчкови материали, обслужващи ъндърграунда у нас, както и кукловодите им от олигархичните кръгове в страната.

 

Случката от уикенда пък красноречиво показва, че явно желанието да се правят на герои от песента на Горан Брегович „Я съм мале питбул – териер“ е водещо при тях, а медийни публикации през годините редовно ги свързват с олигарси, мафиотски босове, криминални играчи, международни аферисти, псевдожурналисти, русофилски организации, политически партии и кремълски креатури.

 

Стоянов отдавна демонстрира фетиш към оръжията

 

Имената на Стоянов и Чобанов изплуваха и от записи, разпространени от разследващите миналата година, които показват комуникация на вече покойния крими играч Красимир Каменов – Къро. От тях ставаше ясно, че играе в комбина с „Цецо от Белград“ и ползва Чобанов и партньора му в сайта – Димитър Стоянов като момчета за мръсни поръчки у нас. Или по-точно птички, които разнасят компромати срещу властта и съдебната власт и си отглеждат от години олигарсите у нас.

 

Пощенските гълъби за доноси на задкулисните босове в България, се представят за независими и „трудно преживяващи“ журналисти, но каква е  истината и дали в действителност не са на заплата при задкулисието, знаят само те и менторите им.

 

А доказателствата, събрани от прокуратурата, са част от дело за търговия с влияние и организирана престъпна група, целяща отстраняването на ключови полицейски фигури и магистрати.

 

Те бяха представени преди точно година, когато на брифинг от прокуратурата пуснаха записи от разговори между друг виден арестант Дилиян Георгиев, подземния бос Красимир Каменов – Къро и арестувания преди часове журналист от BIRD Димитър Стоянов, в които се уговаря „разчистването“ на топ полицаи и главния прокурор чрез кошаревски свидетели и доноси, публикувани в няколко медии, които също се оказват на повикване от олигархията.

 

За цялото активно мероприятие пък имало уреден „неограничен финансов ресурс“ от „Цецо от Белград“ (най-вероятно става въпрос за банкера-беглец Цветан Василев, който от години е свързан с Атанас Чобанов от BIRD и често използва сайта за своя защита и нападение срещу враговете си). В схемата са включени още румънецът с френски паспорт Овидиу Семенску, „Бобока“ и политическите формации „ПП“ и „ДБ“, става ясно още от записите.

 

Интересен момент е, че зад всички участници в схемите наднича дългата ръка на комунистическите служби по времето на соца или връзки с настоящия путински режим в Русия. За един от „главите“ на схемата – Овидиу Семенеску например се знае, че в миналото е бил свързан с румънския еквивалент на Държавна сигурност – „Секуритате“.

 

В записите пък Димитър Стоянов (чиято автентичност самият той потвърди още тогава пред „Дневник“ на олигарха Иво Прокопиев) поема ангажимент пред благодетеля си, че активно ще участва в кампанията по дискредитирането на главния прокурор чрез интервюта на Дилиян Георгиев. Георгиев беше пратен в следствения арест, след като две съдебни инстанции приеха, че на свобода може да се укрие.

 

В схемата, описана от Стоянов, обаче се появяват две имена, също дълбоко свързани с мракобесните служби на соца у нас – Държавна сигурност. Според Стоянов Дилиян Георгиев щял да дава интервю „първо при нас“, а после при Ваклинов – водещ на предаване в кабелна телевизия, на което продуцент е бившият доносник от Държавна сигурност Илиян Василев – агент „Сашо“.

 

„И при Веско Дремджиев ще го вкарам, само да каже, че иска да говори, ще го направя звезда“, обещава Стоянов на Красимир Каменов. Телевизионният водещ Веселин Дремджиев също е бивш сътрудник на ДС – агент „Богдан“.

 

Участието на поне двама бивши сътрудници на Държавна сигурност е от съществено значение, с оглед целите, които се преследват, а най-вече и с методите, които се ползват – оперативни комбинации, доносничество, вербуване на свидетели, готови да дават поръчкови показания.

 

В друг от записите се чува как Къро говори за „свидетели“, които очевидно са вербувани, за да участват в последващи действия и да дават поръчкови показания по адрес на тогавашния главен прокурор, срещу тогавашния му заместник и настоящ и.ф. обвинител № 1 Борислав Сарафов, както и срещу полицейски началници, за което както стана известно е приготвена сумата от 400 000 лв.

 

Сега схемата се задейства, но явно за лични цели – след ареста на Стоянов, в мрежата изплува точно Илиян Василев, който заедно с доверения човек на „Цецо от Белград“ – Георги Георгиев от „БОЕЦ“ и Атанас Чобанов започнаха да раздуват балони, че Стоянов бил арестуван заради разследванията си, а не защото размахва пистолет посред бял ден пред квартален магазин. Дори се опитаха да обвържат случката с исканата отдавна от олигархичните кръгове у нас оставка на вътрешния министър Калин Стоянов.

 

От МВР обаче бързо разпространих красноречивия запис от случилото се и всеки може да се прецени кой е прав, кой крив в този спор и какво точно е станало.  

 

А то е страшно, защото показва два злокобни факта – как се ползват медии за щит срещу крими деяния на псевдожурналисти и колко далеч може да стигне самозабравянето на хора, които се имат за недосегаеми.

 

Като прибавим и снимките, разпространени наскоро, на които екс МВР шефове като Живко Коцев и Бойко Рашков се черпят с контрабандисти, приемат скъпи дарове от тях, а наоколо се трупат пачки евро, които декоративен пудел разнася в устата си, клипчето показва разложението на държавността. И видимия резултат от трите години политическо безвремие, в което подобни циреи в държавата избуяха все повече.

 

И за финал един въпрос – какво се случва с общество, в което пудели с пачки и квартални питбули с оръжия се обединят срещу нормалността? Отговорете си сами на този въпрос. А междувременно се молете мъжът на касата в кварталната бакалия до вас да не се окаже поредния питбул от махалата с претенции за журналист и оръжие, което размахва за „респект“…

Източник: blitz.bg