Очевидно в последно време Петя Дикова се е взела твърде на сериозно, без да си спомни за прословутата българска поговорка, че прекаленият светец и Богу не е драг.

 

Тя се опитва да демонстрира английско възпитание не само на малкия екран, а и в семейството си. макар съпругът й Илиян Любомиров да е впечатлен, че Петя говори с майка му на „Вие“, то това далеч не може да се каже, че важи за всички, дори напротив.

 

Вероятно сте забелязали, че за разлика от колегите си, тя разговаря на „Вие“ с всички в студиото на „Тази неделя“, без оглед на това дали са й познати или непознати.

Именно покрай този си маниер, Петя Дикова изпадна в доста смешна ситуация, разговаряйки по този начин с Наталия Симеонова, с която се познават отдавна. Наталия не издържа и я помоли да се придържат към неформалното „ти“, от което водещата видимо се почувства неудобно.

 

Ако на екрана поведението й се приема като спазване на професионалния етикет, то извън работата й подобно поведение е меко казано странно.

Напоследък Петя Дикова се опитва да се държи като член на английското кралско семейство дори у дома. Рядко се решава да разговаря с някого на „ти“, дори когато става въпрос за собствените й близки.

 

Разговаря на „Вие“ дори със свекърва си и смята, че така е редно от уважение. Според колегите й обаче истината е друга – по този начин държи хората на разстояние от себе си и не им позволява да се сближават твърде много с нея. Макар да се опитва маниерът й да мине като добро възпитание, всъщност се оказва хитра хватка да подчертае, че е на различно ниво с останалите в обкръжението си.

Източник: Уикенд

Петя Дикова се престара и стана за резил