Стрини, лели, каки, кумове и баджанаци – възможно ли е цяла фамилия да се набута в листите за вота на 29 октомври? Няма нищо невъзможно, ако иде реч за голямото и жадно за власт семейство на досегашния общинар №1 Денислав Захариев, гласи сигнал, който публикуваме без редакторска намеса:

Здравейте, редакция! Пише ви ваш редовен читател от Перник, който смята, че е редно да знаете някои специфики за града ни, които излизат от рамките на нормалното. Дано е интересно за аудиторията Ви. Поздрави от миньорския град!

Шуробаджанащина по скалата на наглостта в ГЕРБ-Перник

Инфарктното събрание за номинации за кмет на община Перник, кметове на кметства и общински съветници предизвика истински хаос в партийните редици на ГЕРБ. Но освен скандалното решение на общинското ръководство на партията да подкрепи действащия кмет Станислав Владимиров от БСП, друга величава простотия разбуни духовете в миньорския град.

Фамилията на досегашния председател на Общинския съвет и бивш зам.-кмет по градоустройство Денислав Захариев превърна събранието на партията в семейна спявка, което се доказа от предложенията на кандидати за съветници, доста от които се оказаха негови… роднини.

„Перникгейт“: Стрини, лели, баджанаци – фамилията на Денислав Захариев се набута в листите за вота

Иво Павлов е доволен от семейния щурм на своя кум

Започна се с номинацията на самия Денислав Захариев, след като неговият кумец Иво Павлов, който „по чиста случайност“ е собственик на фирма за компютри, обслужваща Общината, върна жеста за дългогодишните договори с администрацията и номинира собствения си кум.

Междувременно едната леля на Денислав – Силвия Нотева, която е уредник в Общинския исторически музей, предложи другата му леля Валя Страхилова (финансов контрольор на общинското дружество „Общински гори”) за съветник. Самата Нотева пък получи награда – номинация за съветник на собствения ѝ син – футболния съдия Валентин.

Преплетените като свински черва роднини могат и още: Кристиян Иванов, който е братовчедът на жената на Денислав и председател на финансирано от Общината читалище, както и член на РИК, номинира жената на кумеца Иво – Петя. Иванов пробута и дъщерята на най-близката приятелка на леля Валя – Ема Станиславова. Самият Кристиян Иванов на свой ред също получи номинация.

И ако перничани още не побеснели напълно от семейната номинационна драма, нека не пропускаме и брата на Иво – Андрей Павлов, заместник-директор на едно от големите пернишки училища, който също беше номиниран и то директно от Денислав Захариев.

След тези събития перничани се подиграват на алчните за постове роднини, че ГЕРБ в Перник са изпълнили с ново съдържание термина „едно голямо семейство“.

Ръководителят на „сицилиевата фамилията“ (по Кирил Петков, б.ред.) Захариев пък вероятно вече се чувства като участник в селски избори, където най-голямата рода избира и кмет, на който удобно се готви да подари втори мандат като председател на Общинския съвет.

Източник: narod.bg