Лобистът в Темида Петьо Петров, познат в обществото с монетарния прякор Пепи Еврото, е получил инфаркт в Дубай, където успя да избяга, след като се изплъзна на полицията, тръгнала да го арестува при акция на 29 май.

 

Това разкриват запознати от ъндърграунда. Те твърдят, че Петьо Петров е получил инфаркт преди около седмица вероятно от стресовите събития, споходили го през последния месец, както и заради огромните горещини в Дубай.

 

Пепи Еврото получи инфаркт в Дубай

Състоянието на Пепи Еврото обаче е било стабилизирано в елитна болница в Емирството. Твърди се, че скандалният бивш следовател все още се възстановява в болницата в Дубай, като според лекарите вече нямало опасност за живота му.

Нашумял като главен герой в корупционната афера „Осемте джуджета“ преди повече от 2 години, Петьо Петров отново попадна в полезрението на медиите, след като бившата му съпруга Любена Павлова го обвини в серия от интервюта, че е плащал ежемесечни подкупи на

съдии, прокурори и висши полицаи и че контролира съдебната система чрез десетки направени видеозаписи на взимащи рушвети магистрати  в закрития вече ресторант „Осемте джуджета“ Любена Павлова разказа и как Пепи Еврото сам е правил любителските и порноклипове и в последствие ги е разпространил в сайтове за възрастни. Павлова се ожали, че Петров е отнел детето й и че тя няма възможност да вижда сина си.

 

Според думите й временно избраният за главен прокурор на мястото на отстраненият Иван Гешев – Борислав Сарафов, също е брънка в срасналата се с държавата мафиотска мрежа на Пепи Еврото.

 

Петьо Петров обаче успя да офейка от България и в момента е в неизвестност за родното правосъдие. В края на май Еврото беше обвинен от прокуратурата за принуда, заплахи и използване на записващи устройства без разрешение в периода 25 май 2018 г. до 30 май 2023. Твърди се, че той е успял да офейка от България, заедно с детето си от Любена Павлова, напускайки страната с хеликоптер към Турция. Оттам Петров излетял за ОАЕ.

 

Бившият шеф на столичното следствие е обявен за издирване чрез Интерпол и Шенгенската информационна система, но Дубай от години отказва да връща в България издирвани от родното правосъдие. Прокуратурата е поискала от партньорските служби да издирят и детето на Еврото и Любена Павлова.

Източник: Уикенд, crimesbg.com