Младият актьор Павел Иванов е показал впечатляваща способност да променя своето телесно тегло за роли, конкурирайки по-възрастния си колега от Холивуд –  Робърт де Ниро.

 

В продължение на 6 години, Иванов се е стремил да постигне физическата форма на футболната легенда Георги Аспарухов, известен като Гунди, когото ще представи на екрана. След като бил избран за новия филм "Гунди – легенда за любовта", актьорът бил твърде кльощав и било необходимо да наддаде с повече от 30 килограма. След това пък се наложи да се избави от 13 килограма мазнини, за да изглежда като копие на Гунди на екрана.

 

Павел Иванов 6 години гонил формата на Гунди

Павел Иванов преминава през изключително тежък хранителен режим и интензивни тренировки в името на своята голяма роля. Той е възпитаник на Стефан Данаилов и работи в Народния театър. Бе избран за ролята поради физическата си прилика с Гунди.

Преди 6 години, когато му била предложена ролята, Иванов бил 23-годишен слаб младеж, който току-що бил завършил НАТФИЗ. За да заприлича изцяло на Аспарухов, той трябвало да натрупа мускулна маса, което му коствало 5 години зверски тренировки и специален хранителен режим.

 

„Моят петгодишен труд върху въпроса беше върху натрупването на голяма сила, капацитет и маса. Следващият етап е т.нар. сесия, в която порязваш излишните натрупани неща, за да може да се превърнеш в атлетичната точна фигура, която биха изисквали създателите на този проект”, обясни преди време Павел. В началото тежал едва 61 килограма. Започнал да се храни по специална схема, докато качил теглото си до цели 96. После дошъл моментът на изчистването на мазнините със специални тренировки и хранене основно с протеини и зеленчуци – без никакво тесто, без сладко, без картофи, ориз и т.н.

 

В крайна сметка за снимките актьорът успял да стигне идеалните за ролята 84 килограма основно в мускулна маса. Последната, шеста, година той посветил на тренировките по футбол. Екипът на продуцентите Андрей Арнаудов и Иван Христов го изпратили да тренира заедно с отбора на Гунди – „Левски. Това обаче било поредното предизвикателство пред волята на актьора – не толкова заради спорта колкото заради отношението на футболистите.

 

„Откакто започна да тренира футбол, Павел започна да идва на репетиции покрит със синини”, разказват актьори от Народния театър.

Новият Гунди се оплакал от брутално отношение от страна на футболистите. Вместо да му помагат да влезе във форма, те едва не го осакатили. На терена го ритали нарочно, спъвали го, обиждали го, на няколко пъти той се разминал на косъм от счупване на крак.

 

В основата на всичко била завистта им, че именно той ще играе Гунди. Според ритнитопковците ролята трябвало да се даде на някого от тяхната гилдия. Някои от тях директно му казвали, че няма право да играе Гунди. Павел Иванов издържал само защото знаел, че тренировките приключват със старта на снимките на филма. А

той беше на 4 юни на стадион „Раковски”

 

Работата на терен ще продължи два месеца. За главната женска роля на съпругата на Гунди – Величка Маркова-Лита, е избрана 22-годишната студентка по актьорско майсторство Александра Свиленова. Режисьор на лентата е Димитър Димитров, сценарист е Емил Бонев, а главен оператор – Борис Славков. Бюджетът е 4 милиона лева, осигурени от частни инвеститори.

Източник: Уикенд